perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kesäkeittiön helpotusta



Mikä olisi helpompaa kuin munakas ? Ei paljon mikään. Voittekin siis kuvitella riemuni, kun ensimmäistä kertaa tänä kesänä munakas uppoaa kaikkiin isompiin pöydän vieressä istujiin. Munakaskausi edessä (ja vähän takanakin) siis.
No ei vaiskaan, tähän myös kyllästyy nopeasti vaihtelevista täytteistä huolimatta, mutta ihanaa, kun on yksi helppo ja nopea lisää takataskussa tarpeeseen.

Chorizo-sipulimunakas 
(neljälle lounaaksi)

Pilko pala chorizoa ja laita kylmälle pannulle pienen oliiviöljytilkan kanssa. Laita pannu lämpiämään keskilämmölle ja silppua sipuli. Kun pannu on kuumana ja chorizosta irronnut ihanan mausteista öljyä, lisää sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti.

Vatkaa 6 kananmunaa kevyesti, mausta suolalla ja pippurilla. Riivi pari kourallista herneitä ja silppua kourallinen persiljanlehtiä. Raasta kourallisen verran juustoa.

Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää joukkoon herneet ja kaada päälle kananmuna. Ranskalaisen munakkaan tyyliin voit vedellä reunoja  keskelle päin ja valuttaa massaa tilalle. Ripottele päälle juusto ja osa persiljasta ja laita uuniin grillivastuksen alle 4-8 minuutiksi (riippuen siitä, miten kypsä munakas on sinne laitettaessa).

Ripottele pinnalle loput persiljasta ja pilko lautasille. Seuraksi hyvää leipää ja salaattia. Muuta ei tarvita. Aikaa kului tuollainen runsas vartti.

2 kommenttia:

  1. Munakas on kyllä niin muuntelukykyinen ruoka:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on. Olen ollut ihan epätoivoinen, kun ei ole kelvannut kaikille ruokapöydässä, mutta nyt...!

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!