sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Jääkaapin tyhjennystä : Feta-filopiirakka


Jääkaapissa oli filotaikinaa juustorullien jäljiltä, purjo-pinaattisekoitusta päivälliseltä ja pari paprikaa. Siitä se sitten lähti...

Feta-filopiirakka kasviksilla

Paahda pari kourallista pinjansiemeniä kuivalla pannulla.

Silppua sipuli ja 1 iso paprika sekä pari valkosipulinkynttä. Pese paketillinen pinaattia.

Kuullota sipuli pannulla oliiviöljyssä ja lisää paprikat. Sekoittele ja anna pehmetä. Lisää hitunen suolaa ja pippuria sekä valkosipuli. Kippaa sekaan pinaatit ja anna vajota kasaan. Sekoita lopuksi joukkoon kourallinen silputtuja mintunlehtiä ja toinen kourallinen silputtua persiljaa.

Sekoita 5 kananmunaa ja paketillinen (200g) fetajuustoa. Lisää pippuria.

Öljyä pyöreä uunivuoka pohjalta. Levitä muutama filolevy, ripottele päälle suolaa pippuria ja cayenne-pippuria. Lisää muutama filolevy lisää ja toista mausteet. Pidä huoli, että filo menee reunojen yli tasaisesti joka puolelta.

Levitä filon päälle vuokaan jääkapin loput purjo-pinaattisekoitukset - tai mitä siellä nyt saattaakin kasviksia olla - jos niitä on tarpeeksi niin ylläoleva paprika-pinaattiseos ei ole ollenkaan tarpeellinen. Lisää vain yrttejä.
Kaada päälle munaseos ja sitten vielä pinaatti-paprikaseos. Ripottele pinjansiemeniä reilulla kädellä.

Käännä filotaikinan reunat piiraan päälle. Valuta päälle hiukan oliiviöljyä ja ripottele vähän pinjansiemeniä.

Paista uunissa 200 asteessa 30-40min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!