Tässä eräänä päivänä isäntä kantoi pöytään tosi oudolta näyttävän lautasen. Yhdistelmä kohotti kulmia, mutta edessä olikin yllätys.
Punakaalia ja punasipulia ohuina siivuina sekoitettuna jugurtti-Savora-kastikkeeseen. Joukossa kai vähän saksanpähkinärouhetta. Päällä paahdettuja aprikoosinpuolikkaita ja vuohenjuustoa. Kaalisalaatin tiesin herkuksi jo vanhastaan, mutta myönnän suhtautuneeni lievästi epäluuloisesti loppuihin aineksiin tässä yhteydessä.
No, minä pidän aprikooseista ja minä pidän vuohenjuustosta, joten ei kun rohkeasti maistamaan. Kaikkea kerralla haarukkaan, haarukka suuhun ja kielelle nousi kirpeänmakea ja samalla suolainen ja raikas maku. Oli ihan sikahyvää ja vielä parempaa tuo oli seuraavana päivänä jämälounaana yön jääkaapissa lojuttuaan ja vielä parilla pienellä siivulla parmankinkkua höystettynä.
Oletteko te viime aikoina yllättyneet vähintäänkin oudolta näyttäneen ainesyhdistelmän edessä? Millaisten ja miten kävi?
No jo oli. Pitääkö tätä kokeilla?
VastaaPoistaNo, pistäpä kokeillen ja kerro sitten tykkäsitkö? Minä olen muutenkin välillä vähän outojen juttujen ystävä, joten olisi kiva kuulla pidätkö yhtä paljon kuin minä :-)
PoistaMakean ja suolaisen yhdistelmä toimii aina, vaikka joskus tuntuu, ettei se houkuttele ennakkoon. Söimme kesällä ensimmäistä kertaa pekonia ja vaahterasiirappia saman pannukakun päällä, ja vaikka varmasti hyvin yleinen yhdistelmä onkin, niin jotenkin ollaan aina syöty pannarit suolainen suolaisena ja makea makeana. Mutta sitten tehtiin sitä heti kotonakin, ja samaan annokseen tuli myös uppomuna ja tilliä :)
VastaaPoistaSamaa mieltä - makea ja suolainen luovat monia jänniä, mutta herkullisia yhdistelmiä :-)
PoistaMielenkiintoinen annos tosiaan! Meillä on syöty viime aikoina niin simppeleitä juttuja, että isoja ylläyksiä ei ole tullut :)
VastaaPoistaEi sitä poikien ollessa ihan pieniä meilläkään kamalasti pohdiskeltu uusia yhdistelmiä.
PoistaTosi mielekiintoinen yhdistelmä aineita. Usein epätavalliset yhdistelmät maistuvatkin parhaimmilta. :)
VastaaPoistaAinakin yllättävät :-)
PoistaTodella yllättävä yhdistelmä, mutta varmasti toimiva. Piti oikein miettiä, että mitä outoa yhdistelmää on viimeksi tullut tehtyä. Mun lounaat voi joskus olla aikamoinen sekasotku, kun kokkailen jääkaapin jämistä erilaisia juttuja. Nekin yllättäviä yhdistelmiä, mutta kuitenkin toimivia.
VastaaPoistaJoo, jääkaappien jämälounaat ovat usein vähintäänkin mielenkiintoisia :-)
PoistaTodellakin mielenkiintoinen makuyhdistelmä! En ole itse vielä lämmennyt blogikamuni pannukakku, pekoni ja vaahterasiirappi -kombolle, vaikka makean ja suolaisen liitto on minusta yleensä aivan mahtava. Just toi ei vaan sytytä. Lapsena tykkäsin omenan ja meetvurstin yhdistelmästä. Välillä lautasella kasaantuu sekalainen kokoelma kaikenlaisia makuja, kun ei varsinaisesti laita mitään safkaa, vaan keräilee jääkaapin jämistä syötäviä.
VastaaPoistaTuo aamiaisyhdistelmä on minulta vielä kokeilematta - pakko kai jostain. Omena ja meetvursti kuulostaa itse asiassa oikein hyvältä.
PoistaPidn ihan kaikista raaka-aineista mitä lautasella on, mutta eipä olisi tullut mieleen yhdistää. Kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta.
VastaaPoistaNo, en olisi osannut yhdistää minäkään. Meillä on isäntä ehdottomasti se luovempi kokki.
PoistaTäällä vedettiin just aamiaiseksi köyhiä ritareita pekonilla, vaahterasiirapilla, vaniljajäätelöllä ja chilillä. Toimii! Aprikoosi ja vuohenjuusto ihan varmasti myös! Mutta tuo kaalisalaatti mua tässä alkoi kyllä eniten kutkuttamaan :) mitä on SAVORA???
VastaaPoistaSavora on sellainen ranskalainen sinappia muistuttava kondimentti. Sitä löytyy ainakin Hesasta Paalasen juustokaupasta Vanhasta kauppahallista. Aiheuttaa yleensä pahemmanlaatuista riippuvuutta. Kuva esim. http://tatakeittioelamaa.blogspot.fi/2014/07/varhaiskaalisalaattia-viela-kerran.html
PoistaJaahas, ei muuta kuin ostoksille :) kuulostaa erittäin mielenkiintoiselle!
PoistaSavora on tosi hyvää ja hurjan monikäyttöistä!
PoistaMunki piti tulla ihmettelemään, että mikä kumma Savora! Kuulostaa jännälle!
PoistaSavoraa kannattaa kokeilla :-)
PoistaSavora on mullekin aivan uusi tuttavuus. Nyt on aivan pakko ostaa sitä :) Kiitos vinkistä!
PoistaEipä kestä :-)
PoistaMitä on savora kysyn minäkin? :)
VastaaPoistaJust perjantaina sain eteeni gin tonicin jossa oli kahvia. Aika varovaisesti sitä huulta kohden nostin, mutta kuinkas vaan ollakaan, päädyin juomaan niitä toisenkin (ja kolmannen).
Savora on siis sellaista ranskalaista kondimenttia. Meillä sitä kuluu suhteellisen paljon... Kuva: http://tatakeittioelamaa.blogspot.fi/2014/07/varhaiskaalisalaattia-viela-kerran.html
PoistaGin tonic kahvilla????
Minäkin joskus ryhdyn resepteihin ihan sillä kun ne kuulostavat oudoilta tai siltä että eihän tuo voi toimia. Tämä on juuri sellainen, en ollenkaan osaa maistaa näitä makuja suussa yhdessä. Tietämättä tietysti minäkään mikä on savora.
VastaaPoistaSavora on sellaista jännän mausteista. Kuva: http://tatakeittioelamaa.blogspot.fi/2014/07/varhaiskaalisalaattia-viela-kerran.html
PoistaSAttuu olemaan Ranskasta samoin kuin meidän isäntä, joten sitä on meillä löytynyt kaapista noin aina...
Uudet yhdistelmät ovat aina mielenkiintoisia.
Täälläkään ei ole Savora tuttu. Mun mies tekee useimmiten ruokaa fiilispohjalta ja aineksista mitä sattuu olemaan. Joskus tuloksena on kummallisia sotkuja. :D
VastaaPoistaMikä noissa miehissä on, kun innostuvat sekoittelemaan... Savorasta tuossa jo höpisinkin aiempiin kommentteihin :-)
PoistaKiran viimeisimmässä keittokirjassa oli tahinilla maustettua jugurttia vadelmilla. Eipä olisi tullut suorilta mieleen, mutta oli ihanaa!
VastaaPoistaTahinia ja jugurttia olen kyllä sekoitellut, mutta vadelmat ovat puuttuneet. Kuulostaa kyllä itse asiassa siltä, että on varmaan aika hyvää...
PoistaNyt kuulostaa kyllä supermielenkiintoiselta kombolta..!
VastaaPoistaTäytyy myöntää, että hetken harkitsin maistamista... mutta oli tosi hyvää.
PoistaYllättävä yhdistelmä mutta itse en tykkää vuohenjuustosta joten olisinko uskaltanut maistaa ;) Pisteet rohkeudesta!
VastaaPoistaTämä voisi olla vaikea annos vuohenjuustoa inhoavalle... vaan kaipa sen voisi korvata vaikka briellä? Tosin sitten se olisi taas erilainen. :-)
PoistaKurtistin myös kulmia kun ensiksi näin kuvan :D Mutta tarkemmin ajatellen, miksi ei toimisi!
VastaaPoistaNo niinpä. Vähän hätkähdin minäkin, kun tuo kannettiin eteen. Pääsi yllättämään.
PoistaNo nyt oli eksoottista :-) En edes tiedä mikä on Savora?
VastaaPoistaRanskalaista mausteista sinapinnäköistä kondimenttia... ihan sikahyvää kaiken kanssa ;-)
Poista