sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kesäiset marjaleivokset mantelisella pohjalla


Aina välillä kannattaa tehdä valmiita piiraspohjia kannelliseen purkkiin odottamaan makeanhimon hetkiä. Niistä saa helposti näyttäviä herkkuja.

Tämä pohja onkin ihanan kepeä (kevyeksi sitä tuskin voi väittää tuolla voimäärällä) ja suussasulava. Juuri sopiva kesäiseen marjaleivokseen. Mantelin ansiosta siitä puuttuu perusmuropohjan tuhti ja vähän kova tuntu.


Mantelipiiraspohja

150g kylmää voita
150g mantelijauhetta
2,5 dl tomusokeria
1/2 tl suolaa
1tl vaniljasokeria
vajaat 4dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2rkl mantelilikööriä

Nypi voi, mantelijauhe. tomusokeri, suola, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Lisää kananmunat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kääri taikina kelmuun ja jätä jääkaappiin jähmettymään vaikka yön yli.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Taikina on jähmettymisen jälkeenkin aika tahmeaa, joten helpoiten sen saa vuokiin leikkaamalla ohuiksi siivuiksi ja painelemalla piirasvuokiin. Mikäli vuokasi eivät ole silikonisia, voitele ne.

Paista uunissa 10-12min. Jäähdytä. Säilytä tiiviisti sulkeutuvassa purkissa,jos et käytä heti samana päivänä.

Täytteeksi voi laittaa haluamiaan herkkuja. Meillä herkuteltiin kesäsunnuntain kunniaksi raparperikreemillä, kermavaahdolla, mansikoilla, mustikoilla ja raastetulla suklaalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!