keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Raparpericurd

Raparperi on ihanaa. Lemon curd on ihanaa.
Raparpericurd siis ei voi olla kuin ihanaa x 2.

Viimeksi raparperikreemiä tungettiin työvoittomacaronsien väliin, mutta kelpasi se kakussakin ja ihan vaan lusikalla purkista koukittuna. Tämä oli muuten jo toinen erä...

Joku väitti curdin tekemistä vaikeaksi, mutta ei se ole. Oikeasti. Pitää vain vahtia, ettei päästä paljon kiehumaan. Keltuaiset eivät oikein tykkää vaan menee kokkeliksi. Muuten vaan sekoitellaan ja kun sakenee niin pistetään purkkiin.

Raparpericurd

3 raparperinvartta kuorittuina ja palasina
1,5 dl hillosokeria
3 keltuaista
50g voita

Sekoita raparperinpalat ja sokeri kattilassa. Anna poreilla, kunnes raparperi on hajonnut.
Vatkaa keltuaiset kevyesti rikki kulhossa. Kaada vähitellen raparperiseos keltuaisten päälle voimakkaasti vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja anna kuumentua. Sekoita koko ajan ja odota kunnes seos paksunee kiisseliksi.
Ota kattila pois hellalta ja vatkaa voi joukkoon paloina. Kaada purkkiin ja jäähdytä.

Säilyy noin viikon verran jääkaapissa, jollei lopu kesken ennen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!