lauantai 14. kesäkuuta 2014

Qulman brunssillaTosi pitkästä aikaa lähdimme lasten kanssa viikonloppubrunssille. Tällä kertaa suuntana oli Qulma. Sinne kun oli kaksi Sopat! -kirjan mukana tullutta lounaslahjakorttiakin vielä käyttämättä. Qulma on mukavasti Senaatintorin takana, joten tällainen maalta (Espoosta) tullut perhe sai brunssiinsa yhdistettyä vähän turisteiluakin siinä samassa. Havis Amandakin käytiin ihmettelemässä ja keskimmäinen halusi välttämättä hylkeen viereen valokuvaan. Neidon viehätysvoima ei siis yhdeksänvuotiaaseen purrut millään tavalla...

Qulma on Soppakeittiöstä aiemmin tutun Marc Aulénin ravintola. Viikolla sieltä saa aamiaista ja soppalounasta. Kauantaisin on vuorossa perunabrunssi. Tarjolla siis oli rosmariinilla maustettuja uuniperunoita eri täytteillä (feta+pinaatti, smetana, tonnikala) ja Cesar-salaattia katkaravuilla sekä tietysti leipää ja tapenade-tahnaa. Perunat kelpaavat lapsille aina ja tahnatkin tekivät kauppansa. Maukkaita ne olivatkin. Eniten kuitenkin ihastuin tapenade-tahnaan, joka oli kotonatehtyä voimakkaampaa ja jotenkin jännästi suolaista ja makeaa samaan aikaan.

Jugurtin seuraksi oli erilaisia hedelmä- ja marjakastikkeita sekä hedelmäsalaattia, sokeroituja siemeniä ja minttupestoa. Kahvin seuraksi oli vielä mustikkapaistosta ja vaniljakastiketta, nam. Hauska kuriositeetti olivat vitamiinishotit. Itse ihastuin tyrnishottiin ja kuopus veteli mustaherukkaa hymysuu sinisenpunaisena.

Nälkä lähti ihan kaikilla, vaikkei brunssipöydän valikoima tuon laajempi ollutkaan.

Etukäteen vähän huolestutti, miten nuorimmainen veuhtoja mahtuisi pieneen ravintolaan. Kodikas ja tiivistunnelmainen tila, kun ei välttämättä siedä vilkasta 3-vuotiasta. Turhaan huolehdimme. Ikkunapenkki oli pojalle mukava paikka istuskella tyynyjen päällä isoveljien välissä ja kova nälkä piti huolen siitä, ettei ihan heti tehnyt mieli lattialle. Ravintola myös oli yllättävänkin tyhjä. Tosin olimme siellä ilman aamupalaa liikkeelle lähteneinä jo ennen yhtätoista, mutta silti... ehkäpä kesälomakausi jo verottaa vakioväkeä.

Palvelu oli ystävällistä, mutta aika näkymätöntä. Niinhän se buffeteissa usein. Henkilökunta oli kuitenkin paikalla ja jokaiseen kysymykseen sai nopeasti hymyilevän vastauksen.

Kaikkiaan Qulman brunssi oli mukava kokemus. Tarjottavat ovat sellaisia, että suurin piirtein kaikki löytävät jotain hyvää syötävää. Kasviksia olisi ehkä voinut olla tarjolla enemmän, samoin jotain pientä makeaa (keksejä tms.). Nyt jäi mustikkapiirakkaa välttelevä esikoinen ilman "jälkiruokaa".

Hintaansa nähden brunssi on oikein passeli. Aikuisilta veloitus olisi ollut 19€/nuppi ja lapsista veloitettiin 9€/pikkunuppi. Ehkä tuo kolmevuotiaan hinta oli aika kova, mutta muuten ihan ok. Kyllä tuonne voi mennä toistekin,

2 kommenttia:

Ilahdun aina kommenteista!