sunnuntai 2. lokakuuta 2016
Vastaa kyselyyn! - Mifu?Nyhtis?Härkis? Joko kokeilitte?
Kaikki niistä puhuvat vaan ovatko kokeilleet? Ja tykätäänkö näistä oikeasti?
Minä kun olen kovin utelias niin päätin sitten kysyä teiltä. Vastaattehan !?
Aikaa vastauksiin on 31.10. saakka.
Jaattehan kyselyä myös eteenpäin!
(Bloggaajille tarjolla myös html-koodi, jos haluatte pistää kyselyn omalle sivulle)
Huomaathan rullata kyselyssä alaspäin ja vastata kaikkiin kysymyksiin!
Create your own user feedback survey
Entäs ne omat kokemukset?
Kaikkeahan on tietysti pakko vähintäänkin kokeilla.
Mifua olen kokeillut jo pariinkin otteeseen. Ensin sitä laitettiin pastaan ja sitten tortillatäytteeksi eri maustevaihtoehdolla. Taidetaan meillä käyttää säännöllisemminkin, juustot kun meillä kuuluvat muutenkin suosikkeihin.
Härkistä vähän vierastan, kun kevään härkäpapukokeilu ei oikein mennyt lapsilla läpi kuin yhden kerran maistiaisena, mutta kai se pitää vielä testilistalle laittaa. Itse nimittäin pidin härkäpapuhummuksesta kovasti.
Eilen löysin viimein nyhtökauraakin naapurimarketin hyllystä. Perjantai-aamun kuormasta ei yleensä ole jäänyt paketin pakettia työpäivän jälkeen kaupaan ehtivälle, mutta nyt siellä kökötti lauantai-aamuna peräti kolme. Pakkohan siitä yksi oli napata mukaan ja käyttää (possun kaverina... öh...) tacotäytteenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vielä en ole ehtinyt kokeilla mitään noista joten tarkempaa analyysiä en osaa antaa. Tosin nyt sain käsiini Hellapoliisin uutukaiskirjan Vegeruokaa, nyhtökauraa ja härkistä, joten aion ottaa ihan asiakseni tällä viikolla ja testailla jompaa kumpaa ( kumpaa kaupasta löytyy ).
VastaaPoistaNyhtökauran löytäminen on ollut tähän saakka työn ja tuskan takana. Ehkäpä nyt saatavuus paranee - tai sitten vain kokeilijat alkavat meidän kulmilla loppua, jolloin riittää vähän myöhäisemmillekin tulijoille. Mielenkiinolla odottelen testien tuloksia :-)
PoistaOi, että! Vielä en ole päässyt kokeilemaan. Eilen oli härkis jo käsissä kaupassa, mutta päädyttiin ostamaan kasvikset vihannesosastolta :) Kyllä pitäisi joku päivä kokeilla ja katsoa tulisivatko nuo vakikäyttöön.
VastaaPoistaMinä kun kuvittelin, että ihan kaikki muut ovat jo kokeilleet. Meillä ainakin Mifu on kelvannut kaikille (en vaan osaa oikein erottaa sitä juustoista) ja Nyhtökauraakin maistettiin, vaikka hävisi kyllä nyhtöpossulle suosiossa...
PoistaNyhtistä kokeiltiin porottomana käristyksenä surkealla menestyksellä. Poika kommentoi että miksi syömme kaurapuuroa muussin kanssa :D
VastaaPoistaHih, oiva kommentti. Minä luin monesta paikasta, että pitää tosissaan maustaa, joten annoin mennä vähän raskaammalla kädellä savupaprikaa. Sillä kelpasi muiden tacotäytteiden seassa. Yksin maistettuna sai tosin esikoisen vähän irvistelemään...
Poista*reps* :D
Poista*reps**reps*
PoistaNyhtökauraa laitoin eka kertaa, blogiin tulossa postaus. Härkäpavut on ehdottomasti parhaita tuoreena! Niitä toivoisinkin enemmän kauppoihin, en mitään härkäpapumakkaraa, jota maistoin Gastromessuilla. Hyvä että on vaihtoehtoja, mutta ehkä kaikkea ei tarvitse jalostaa niin pitkälle, tuoreet kasvikset on parhaita.
VastaaPoistaHärkäpavut ovatkin tuoreina ihan mahtavia! Ekaa kertaa muuten näin tuoreita härkäpapuja tarjolla marketissa loppukesästä.
PoistaTäytyypä tarkkailla postauksesi ilmestymistä ja käydä kurkistamassa, mitenkävi.
Nyhtökaura on musta todella hyvää, mutta kyllä se pitää osata valmistaa. Tuore tuote haisee ihan marsunpelletille, mutta maku on hyvä.
VastaaPoistaHärkis oli ihan ok, ei yltänyt nyhtökauran tasolle maussa. Musta noi härkäpaputuotteet maistuvat yleensä aika tunkkaisille eikä tämä ollut kovin suuri poikkeus.
Mifu jotenkin ällöttää mua lähtökohtaisesti. Mitä se niin kuin oikeesti edes on? Ajattelin myös pysyä ennakkoluuloissani enkä kokeile. :D
Marsupelletille? Onneksi en haistanut siinä kohtaa vaan kippasin kiireesti pannulle.
PoistaHärkäpavut ovat parhaita tuoreina ja Mifua miellä syödään juustona, mikä tietysti saa minut ihmettelemään, miksi ostaisimme Mifua eikä tavallista juustoa? Saahan esim. halloumiakin paistettua.
Marsupelleteille! Reps :), ties vaikka lainaan termiä...
PoistaMä tykkään eniten nyhtökaurasta, mutta se pitää maustaa hyvin. Tykkään nyhtiksen koostumuksesta enemmän kuin härkiksen. Härkiskin oli aivan jees. Mifusta en ihan niin paljon innostunut. Mutta anyway, kivaa että tulee monia erilaisia vaihtareita lihan sijaan :).
VastaaPoistaJoo, se on kiva, kun on vaihtoehtoja!
PoistaMifu kyllä toimii, nyhtökaura on saanut aivan liikaa hypetystä, härkistä voisin vielä kokeilla. Ehkä.
VastaaPoistaMifu meilläkin taitaa parhaiten upota, vaikka itse kyllä pidin nyhtökaurastakin. Meinasi tosin jäädä kokonaan kokeilematta, kun totesin, etten kyllä lähde sen takia minnekään erikseen.
PoistaHärkistä aina jääkaapissa, maistuu minulle. Nyhtis ei vakuuttanut, vaatii todella runsaalla kädellä maustamista. Mifun ideaa en tajua, en ole kylläkään kokeillut.
VastaaPoistaMifu on minulle ihan kuin juusto. En minäkään oikein ymmärrä, mikä siinä olisi niin erilaista.
PoistaMulla on ollut testissä vasta härkis (kolmesti), kyllä se käyttöön jää. Nyhtökaurasta olen todella kiinnostunut mutta en vain näytä osuvan koskaan paikalle kauppaan silloin kun sitä siellä olisi!
VastaaPoistaNyhtökauran saaminen on ihan onnenkauppaa... sattumalta osui minullekin.
PoistaTuo kysely ei näy mulle, tulee vaan joku virheilmoitus tms. Mutta en ole kokeillut vasta kuin härkistä, mies teki siitä tällä viikolla "pasta bolognesea". Ei oikein uponnut. Härkäpavussa ei varmasti sinänsä ole mitään pahaa, syön oikein mieluusti esim. meksikolaisia papukeittoja. Mutta sitten kun leikkii että papu on jauhelihaa, ja se "jauheliha" onkin jauhoista mössöä, menee pieleen. En ole oikein ikinä tajunnut näitä korvikeruokia. Liha lihana ja pavut papuina.
VastaaPoistaNo voihan nenä - olen kyllä saanut vastauksia ja minulla näyttää ihan oikeanlaiselta... toivottavasti ei laajene.
PoistaMulla on ihan sama tuon "lihakorvike"ajattelun kanssa. Miksi ihmeessä? Kun kerran on hyviä kasvisruokiakin.
Helppoushan näissä on ideana.. moni kuitenkin haluaisi syödä vähemmän lihaa, mutta kokee sen työlääksi, niin tämäntyyppiset tuotteet osuvat sitten siihen saumaan. Helpompi se on vaihtaa esim. lasagnessa jauheliha samannäköiseen härkikseen, kuin alkaa miettiä siihen jotain papu-kasvismuhennosta tilalle.
PoistaItse olen syönyt hyvänmakuista nyhtistä muiden valmistamana mutta itse en ole yltänyt samaan. :) Härkis oli sen sijaan parempaa. En silti taida ottaa näin pitkälle käsiteltyjä tuotteita kovin tiheään käyttöön.
Joo, noinhan se varmaan on. Kynnys kokeilla on tutunoloisella tuotteella matalampi. Harmillisesti vaan odotuksetkin ovat sitten siellä liharuoan suunnalla eivätkä nämä kyllä ole ihan samanlaisia.
PoistaMinua myös vähän arveluttaa tuo käsittely. Mieluummin ehkä kuitenkin kasvikset tuoreina ja liha lihana... ainakin meidän pöydässämme. Vaikka kai noita aina joskus voi uudelleenkin laittaa, jos ei muuten viikon kasviruokainspiraatiota löydy.
Mua myös jotenkin tökkii se prosessoinnin määrä. Ja tosiaan siinä mielessä hyvä jos todella saa jonkin lihansyöjän "jekutettua" syömään enemmän kasviksia. Mä en vaan itse mennyt ihan niin halpaan. :D
PoistaJoo, pidetäänköhän kuluttajia myös välillä vähän jotenkin yksinkertaisina?
PoistaHärkistä olen maistanut, se oli oikein ok vaihtoehto esim. jauhelihalle. Nyhtis tuntuu olevan niin kuumaa kamaa etten ole saanut iskettyä käpäliä kiinni pakettiin :)
VastaaPoistaHih, onnea nyhtisjahtiin! Sitä se vaatii.
PoistaOlen kokeillut kaikkia ja Härkis on suosikki niistä. Härkis ja nyhtis oli hyvää.
VastaaPoistaPitää varmaan tuota Härkistä nyt sitten kokeilla, kun niin moni siitä on tykännyt-
PoistaHärkis oli minusta hyvää, sitä ostamme jatkossakin. Nyhtistä en ole vielä saanut käsiini, ja mifu ei oikein lähtökohtaisesti innosta, vaikka raejuustosta pidänkin.
VastaaPoistaMinä kuvittelin, että kaikki muut ovat jo nyhtistä päässeet kokeilemaan, mutta ilmeisesti saatavuushankaluudet ovat osuneet muidenkin kohdalle.
PoistaSeuraavaksi otetaan käsittelyyn Mifu. Nyhtis ja härkis ihan ok, mutta härkäpavut papuina vielä parempia ja nyhtis pitää kokeilla uudestaan. Oli kyllä ihan onnistunut aasialainen vokki, mutta emmä tiedä. oon ehkä paatunut lihansyöjä.
VastaaPoistaHärkäpavut ovat hyviä ihan tuoreina. Eikä meilläkään kyllä lihasta luovuta, mutta jos taas monipuolistettaisiin :-)
PoistaMä en ole maistanut näistä vielä mitään, oikeastaan ennakkoluuloistani johtuen. Olen jokseenkin tapoihini juurtunut, ja mun pitäisi ensin päästä maistamaan jonkun tekemää hyvää ruokaa, joka on valmistettu noista kyseisistä tuotteista ja sitten mä ehkä innostuisin kokeilemaan itse.
VastaaPoistaMinäkin kyllä lueskelin useammastakin blogista vinkkejä ennen nyhtökaurakokeilua - sen verran epäluuloinen oli. Ihan hyvää syötävää kuitenkin tuli :-)
PoistaPidän kaikista!
VastaaPoistaNo sitten käytettävien valikoimasi kasvoi kerralla isosti! ;-)
PoistaEn ole vielä kokeillut näistä mitään. Kasviksemmat ruoat kyllä houkuttaisi lihansyöjää, mutta jotenkin nää on vaan jääneet vielä.
VastaaPoistaNo vielä ehtii ja voi niitä kasvisruokia tehdä ilman näitäkin :-)
PoistaMifua ja nyhtistä maistettu. Meillä varmaan Mifun käyttöön on matalin kynnys kun raejuustomainen rakenne on tutuin. Yritin tässä yksi päivä ehdottaa miehelle että tehdään jotain härkiksestä. Vastaus: "mmm..joo-o. Miten olisi iso pata chili con carnea jauhelihalla?" :D Lähinnä siis yritän lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa ja uutuuksia on hauska kokeilla. Aika näyttää mitkä jäävät vakkarikäyttöön...
VastaaPoistaHih, meillä kanssa Mifu tuntuu tutuimmalta. Nyhtökaura hävisi nyhtöpossulle ihan 6-0, mutta täytynee vielä piilottaa johonkin (vaikka jauhelihan sekaan ;-)
PoistaOlen itse niin tottunut käyttämään papuja, linssejä ja esimerkiksi puoli-ilmaista soijarouhetta, että en juurikaan kaipaa härkistä tai nyhtökauraa lautaselleni. Jos syön eineksiä, niin sitten syön ne jossain täysin valmiissa muodossa, kuten pihveinä. Ehkä nämä tuotteet palvelevat vielä paremmin sekasyöjiä kuin vegaaneja (vaikka toki suurin osa vegaaneistakin on näistä innostunut, ei sillä).
VastaaPoistaAInakin näillä saadaan huomiota erilaisille vaihtoehdoille niille, jotka haluavat vähentää lihansyöntiään. Se ei ole välttämättä ihan huono juttu sekään :-)
Poista