Olipa kerran lapset, jotka halusivat koko ajan banaaneja. Niitä kannettiin kotiin pussikaupalla ja silti kinattiin välillä viimeisestä. Sitten ei kukaan enää halunnutkaan yhtään banaania.
Äiti seurasi banaanien hidasta tummentumista päivästä toiseen, kunnes totesi, että eivät ne näköjään siitä kulhosta mihinkään katoa. Pelastustoimenpiteet olivat paikallaan ennen bioroskisvaiheen saapumista ja mikäs sen helpompaa kuin banaanikakku.
Tällä kertaa yritin saada kakusta vieläkin kosteamman ja vähemmän rasvaisen. Niinpä pistin yhden banaanin enemmän ja vähensin kolmasosan voista. Kaiken lisäksi jauhot olivat ihan loppu ja siksi muutin osan jauhoista spelttitäysjyväksi.
Odotin lopputuloksesta enemmän leipämäistä, mutta kyllä tämä itse asiassa ihan kakusta käy. Hyvää. Tosin vieläkin voisi laittaa voita vähemmän.
Herkkua aamupalalla vaikka hillon kanssa tai kermavaahdon tai jugurtin ja hedelmien tai vaikka ihan sellaisenaan.
Banaanikakku (versio N jotain)
200g fariinisokeria
2 kananmunaa
3 ylikypsää banaania
100g vehnäjauhoja
100g spelttitäysjyväjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl kanelia
100g sulatettua voita
muutama kourallinen saksanpähkinäöitä
Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Vatkaa sokeri ja kananmunat hyvin sekaisin ja sekoitaa niihin muussatut banaanit.
Lisää jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja kaneli. Sekoita.
Kaada lopuksi sulatettu voi ja rikotut pähkinät. Sekoita vielä kerran.
Kaada leipävuokaan ja laita uuniin tunniksi.
Haha :) Jos tämä on N versio, niin sitten ollaan jo aika lähellä täydellistä banaanikakkua vai mitä? ;) Meilläkin oli ihan sama homma noiden banaanien kanssa, kun kaksi vanhint avähän kasvoi. Meillä ei banaanit enää kiinnostanut, kun ymmärsivät että parempaakin voi saada. Onneksi meillä on tuo 3-vuotias joka ei paremmasta tiedä ( vielä ) ja banaanit häviävät ilman kakkuunpiilottelu operaatioita. Itse rakastan banaanikakkuja, joten jossain vaiheeessa on tämä N-version banaanikakkukin testattava.
VastaaPoistaNo ei tää silti ole kyllä täydellinen (mikäpä olisi?) - viimeksi taisin tunkea siihen hillottua inkivääriä ja se jotenkin taittoi tuota rasvaisuutta. Pitänee muistaa ensi kerralla ;-)
PoistaNam! Se on kyllä parhautta kun saa loihdittua hävikkiruoasta jotain tällaista herkkua! :)
VastaaPoistaTotta. Siitä saa ihan omanlaistaan tyydytystä, kun saa jotain melkein bioroskiin päätynyttä maistumaan taas kaikille :-)
PoistaBanaanikakku on niin hyvä tapa "hävittää" tummuneet banaanit. Meillä syödään vaan nykyään banaania sellaiseen tahtiin, ettei ne kerkeä tummumaan.
VastaaPoistaMeillä tuo banaanimenekki on näköjään tosi kausittaista. Täytyy taas pitää pientä taukoa ja ostaa seuraavat vasta sitten, kun joku pyytää :-)
PoistaTuttu ongelma ja oivallinen ratkaisu siihen! Mulla on tapana muussata niistä tummuneista banaaneista lettutaikina, ei tarvii kuin lisätä kananmuna ja ehkä ripaus leivinjauhetta sekä jotain maustetta ja sit paistelemaan lettuja vaan!
VastaaPoistaMeillä esikoinen inhoaa banaania kaikissa muodoissa. Siksi en ole vielä tehnyt lettuja niistä. Sitä valitusta ei kestäisi kukaan, jos yksi ei saisi syötyä :-)
PoistaNiin tuttu ongelma täälläkin, banaanit tummuu liian usein pöydälle.
VastaaPoistaOnneksi sisältö säilyy käyttökelpoisena aika kauan :-)
PoistaHaaa täälläkin on tehty banaanikakkua!Ja vieläpä aamiaiseksi! Niin nerokasta.
VastaaPoistaMeillä taidetaan viikonloppuisin syödä jonkinlaista kakkua aamupalalla aika usein...
PoistaTummista banskuista saa kyllä niin hyviä kakkuja,ja muutakin;D
VastaaPoistaNiin saa :-)
PoistaHauskaa kun teillä Veeran kanssa on ollut samat ajatukset, mutta ihan erilainen toteutus.
VastaaPoistaJoo, Veera teki sellaisen terveellisen version ja minä vissiin aika perinteisen :-) Sinänsä tosiaan hauska, että banaaneistä lähdettiin molemmat liikkeelle...
PoistaMeillä on banaanit siirretty ulos odottamaan käyttöä, jotta pikkukärpäset eivät lisäännyt sisällä. Sinne ne onkin sitten tosi näppärä unohtaa eli meillä olisi todellakin tarvetta mustuneille banaaneille tarkoitetuille resepteille :)
VastaaPoistaPoissa silmistä, poissa mielestä... :-)
PoistaMinä pilkon tummuvat banskut yleentä pakastimeen ja laitan ne sitten jonkun smoothien tapaisen joukkoon (tai jätskimäiseksi herkuksi).
VastaaPoistaMinäkin tein tuota siihen saakka, kunnes pussi kasvoi liian suureksi... Meillä kun on tuo yksi banaania inhoava, niin ei sitä voi laittaa useammalle tehtävään smoothieenkaan... Huoh...
PoistaMinäkin laitan ylimääräiset banaanit pakkaseen, eikä ne mun mielestä smoothiessa erityisemmin kyllä maistu, tai maku jotenkin laimenee pakastaessa. Tosin laitan max. yhden hedelmän per iso annos ja sekaan reilusti voimakkaan makuisia marjoja tai muita hedelmiä. :)
PoistaNo ei banaani minustakaan smoothiessa varsinaisesti maistu, mutta tiedättehän "supermaistajateinin"? ;-)
PoistaMeilläkin aina välillä tuppaa banaanit jäämään kulhoon, vaikka ajoittain epäilen jälkikasvua ravinnon perusteella apinaksi. Tätä hävityskeinoa pitää kokeilla, banaaniletut kun ei sitkeästä yrittämisestä huolimatta uppoa.
VastaaPoistaSe on kumma tuo kausittainen apinavietti - mistä geeneistä sekin mahtaa kummuta? Isännän varmaan... ;-)
PoistaOlen ollut ihan innoissani, kun banaanireseptejä on tullut blogeihin. Miten monipuolinen hedelmä bansku onkaan!
VastaaPoistaBAnaania siellä ja banaania täällä - minä tykkään aina!
PoistaMeilläkin on banaanikausia. Nyt tuntuu että ne tummuu taas pöydälle, pitäisi tehdä taas ihania aamiaispaistoksia joihin saa upotettua banaanit makeutuksena :)
VastaaPoistaAamiaispaistoksia? Kuulostaapa mielenkiintoiselta - milloinkas niitä voidaan blogissa ihailla?
PoistaOlen bongaillut banaanikakun reseptejä viime viikkoina sieltä sun täältä, joten on iskenyt hirveä himo! Pakko yrittää ehtiä laittaa vegaaniversio tekeille pian :)
VastaaPoistaHih, sitä se blogien selailu teettää ;-)
PoistaSiitä lähtien kun mies alkoi tehdä joka aamu smoothien niin banaaninkulutusongelmat ovat tyystin loppuneet. Kaikki surahtavat tehosekoittimeen. Viimeistään taapero pitää huolen että banaanit eivät ehdi tummua :) Mutta jos joskus vielä saan pehmeitä tummia banaaneja, niin teen banaanikakun!
VastaaPoistaMeillä kun ei ole enää taaperoa ja smoothietkin ovat satunnaisia niin tämä haaste jatkunee hamaan tulevaisuuteen. Onneksi on banaanikakut :-)
PoistaBanaanikakut ovat yleensä makuuni aivan liian makeita ja no, banaanisia, mutta söin keskiviikkona banaanikakkua Vinkkelissä ja en kuollut ;-) Ehkä siis toivoa on! Banaanikakkusi näyttää kyllä erittäin herkulliselta ja luulen, että tuo spelttijauho tuo kakkuun sopivaa viljaisuutta. Tätä voisin jopa kokeilla!
VastaaPoistaKokeile pois, mutta pistä ihmeessä vähemmän voita. Minusta rasvaisuus nimittäin korostaa makeutta ja tässä oli liikaa..
Poista