keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Syksyistä ihanuutta


Vaikka kuva näyttääkin jo ihan jouluiselta (johtuu noista punaisista omenista), oli tarkoituksena jutustella syksyn ihanuudesta. Niistä leimuavista väreistä pihalla ja puistoissa, kynttilänvalosta ja takkatulesta pimeinä iltoina, raikkaista tuulen tuulahduksista tai kasvoille iskevästä sateesta, hytinää aiheuttavasta kylmyydestä, kuorrutetuista kurahousuista...

No, ehkä syksyssä ei kaikki olekaan niin ihanaa, mutta on se silti yksi neljästä lempivuodenajastani!

Omenat tietysti ovat yksi syksyn parhaista jutuista. Tällä kertaa hedelmäkulhossa oli myös tummumassa pari banaania. Arvannette, mitä tästä kakusta löytyy?
Juu, niitä ja spelttiä.



Omena-bananaani-saksanpähkinäkakku

100g voita sulatettuna
2 kypsää banaania
100g sokeria
3 omenaa kuutioina (kotimaiset kuorineen!)
1rkl vaahterasiirappia
muutama kierros vaniljamyllystä tai 1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
150g puolikarkeita spelttijauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
pari kourallista rouhittuja saksanpähkinöitä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon voi ja sokeri. Lisää omenakuutiot, siirappi ja kananmuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja vanilja keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät varovasti sekoittaen.

Laita leipävuokaan leivinpaperia pohjalle ja reunoille ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 45min. Jäähdytä hetki vuoassa ja sitten ritilällä kylmäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!