torstai 30. lokakuuta 2014

Aurinkoa! - Laventeli-kastanjakorput



Kun illat ovat yötä mustempia ja taivaalta ripsottaa vettä, tekee mieli maistella kesää. Laventeli vie minut vääjäämättä Etelä-Ranskaan lomatunnelmiin. Kesälläkin satoi vettä, mutta laventelissa maistuu silti aurinko.

Kaapista löytyi myös pussillinen kastanjajauhoja, joiden käyttöä olen miettinyt moneen kertaan. Kastanjaleipää tehdään pian, mutta nyt laitettiin osa jauhoista kekseihin. Toinen puoli jauhoista sitten tietysti spelttiä, taas...


Laventeli-kastanjakorput

150g manteleita rouhittuina
150g voita
2dl sokeria
0,5dl hunajaa
1 muna
3rkl laventelinkukkia kuivattuina (Voi laittaa vähemmänkin, jos ei pidä suht' voimakkaasta laventelinmausta.)
1-2 tl rouhittua vaniljaa
4,5dl spelttijauhoja (erikoishienoja)
2,5dl kastanjajauhoja
2tl leivinjauhetta
2 kourallista tummaa suklaata rouhittuna

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri ja hunaja vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita jauhot, vanilja, laventeli, suklaa ja leivinjauhe keskenään.

Sekoita voivaahtoon ensin kananmuna. Lisää sitten jauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Tee taikinasta tankoja, jotka litistät leivinpaperille pellin päälle. Laita 200 asteiseen uunin 10-12min. Nosta hetkeksi jäähtymään ja leikkaa sitten poikittain siivuiksi. Laita takaisin uuniin vielä non 10min (voit vähän laskea lämpötilaa). Ota uunista ja anna jäähtyä ennen kuin laitat kannelliseen rasiaan säilöön.


4 kommenttia:

  1. Oletko tuonut kastanjajauhot Ranskasta vai saako niitä Helsingistä? DeliDelin nettikaupasta olivat lopussa kun viimeksi katsoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa ostin Hakaniemestä DeliDelin hallikaupasta... Siellä niitä oli ainakin silloin vielä iso kasa.

      Poista
  2. Kastanjajauhoa en ole käyttänyt,vaikka parit tutut sitä käyttävät kun välttävät gluteenia.Herkullisen näköiset korput:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvin toimi, vaikka olisin odottanut vähän... no,kastanjaisempaa makua. Ei oikeastaan erottunut mitenkään. Ehkä pitäisi käyttää pelkästään.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!