maanantai 8. syyskuuta 2014

Suklainen pähkinä-omenakakku


Kun nyt kerran on noita omenoita...

Eihän tähän kakkuun omenoita nyt niin hurjaa määrää uppoa, mutta piti kokeilla myös voin korvaamista rypsiöljyllä. Ihan hyvin onnistui - paitsi, että kakku oli aika murenevainen ja takertui vuokaan.. Se taas johtunee ennemminkin silikonivuoasta kuin öljystä.

Olen aiemminkin joskus ihmetellyt, miten välillä silikonivuoka toimii niin hurjan hyvin ja toisinaan taas jättää leivonnaiset liian kosteiksi. Varsinkin tuo Tuppervaaran paksua silikonia oleva vuoka on vähän arvaamaton. Taidan kokeilla seuraavaksi ihan perusmetallista vuokaa.

Hyvää tämä on... ihan liian hyvää. Nimim. kesällä jo tuli kolme kiloa ylimääräistä.

Suklainen omena-pähkinäkakku

150g (n.2dl) rypsiöljyä
2 kananmunaa
140g demerara-sokeria
2-3 omenaa kuorittuina ja pieninä kuutioina
1rkl kanelia
2-3 rkl mansikka-raparperihilloa (tai jotain muuta hilloa)
140g jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
100g saksanpähkinöitä rouhittuina
50g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja laita leipävuokaan. (Jos se ei ole silikonia, niin voitele ja jauhota).

Paista 170 asteessa 50-60min tai kunnes tikkutesti on puhdas.
Anna jäähtyä vähän ja kumoa vuoasta.

Tämä on superherkkua jälkkärinä lämpimänä, mutta maistuu ihanalta myös seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!