sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kurpitsamuffinssit - aina ja ikuisesti


Joka syksy ja aina, kun muulloin osuu myskikurpitsaa silmiin kaupassa. Jamie Oliverin reseptillä aina ja ikuisesti. Onnistuvat joka kerta ja maistuvat herkullisilta. 
Siispä taas arkistojen aarteita talteen. Kuva sentään on näistä viimeisimmistä. Osaan valutettiin tomusokeri-appelsiinimehukuorrutus, joka koristeltiin laventelinkukilla ja appelsiininkuorella.

Kurpitsamuffinssit

400g hienonnettua Butternut Squashia (pesty, ei kuorita eikä keitetä)
2-3 dl Demerara sokeria
4 munaa
hiukan suolaa
4,5 dl jauhoja
2 kukkurallista tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
iso kourallinen hienonnettuja saksanpähkinöitä
alkuperäisessä reseptissä käsketään laittamaan melkein 2 dl öljyä, mutta toimii kyllä vähemmälläkin. Laitamme nykyään varmaan sellaisen reilun desilitran verran.

Hienonna ja sekoita kaikki ainekset löysäksi taikinaksi. Laita muffinssivuokiin ja paista 180 asteessa n.20-30min, kunnes tikulla koitettaessa kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!