Omenoiden määrä ei tunnu yhtään vähenevän, vaikka tungen niitä joka paikkaan. Hillo, chutney, kakku ja loputon määrä omenapaloja lapsille on tehty. Viimeksi tungin monta omenaa myös padan pohjalle possupaistia makeuttamaan. Se ei ollutkaan yhtään hullumpi idea.
1,5kg possun kassleria
sipulia
omenoita
valkosipulia
laakerilehtiä
timjamia
1rkl fenkolin siemeniä
suolaa, pippuria, chilijauhetta
vanhanajan sinappia (sitä, missä siemenet ovat vielä kokonaisina)
1,5dl valkoviiniä
perunoita ja porkkanoita paloina
Hiero possupaistin pintaan suolaa, pippuria ja chilijauhetta. Kaada uunipadan pohjalle loraus oliiviöljyä ja sulata iso nokare voita. Ruskista paisti padassa ja nosta se odottamaan.
Leikkaa sipulit ja omenat paloiksi ja peitä niillä padan pohja. Lisää kourallinen valkosipulinkynsiä, nippu timjamia, fenkolinsiemeniä ja pari laakerinlehteä. Levitä tasainen kerros sinappia paistin päälle ja laita se pataan.
Lorauta joukkoon valkoviini ja laita kansi päälle. Anna muhia 150 asteisessa uunissa pari tuntia, jos haluat syödä lihan siivuina ja 3-4 tuntia, jos haluat nyhtöpossua.
Laita perunat ja porkkanapalat pataan ja anna kypsyä uunissa vielä noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun aina kommenteista!