tiistai 19. elokuuta 2014

Kirpeän-happaman-tulista eli ankka ja sen kastike



Tällä kertaa ei sade odottanut, vaan tultiin tarhasta lievästi sanottuna vettä valuvina... Oli varsinainen lits, läts, loiskis-kotimatka ja hypittiin ainakin viidessäkymmenessä lätäkössä matkan varrella. Onneksi illaksi oli suunniteilla ruoaksi vähän mausteisempaa ja lämmittävää herkkua eli nuudeleita, pak choita ja seuraksi ankan rintafilettä luumukastikkeessa.

Vaihteeksi siis syötiin jotain kaukaiseen itään viittavaa. Ei ollakaan pitkään aikaan syöty mitään aasialaista. Ei tämäkään varsinaisesti mitään autenttista ollut, mutta hyvää.

Nuudelit vaan kuumennettiin vedessä paketin ohjeen mukaan ja pak choi kypsennettiin pannussa Hoisin-kastikkeen, sitruunamehun ja valkosipulinkynnen kera. Päälle ripoteltiin pannulla paahdettuja cashew-pähkinöitä.

Ankka tehtiin seuraavasti 

5 luumua
2tl raastettua inkivääriä
puolikas pakastettu chili raastettuna
1 tähtianis
2rkl ruokosokeria
0,5dl sitruunamehua

2 ankan rintafilettä
suolaa + kiinalaista viisimaustetta

Puolita luumut, irrota kivi ja leikkaa lohkoiksi. Laita kattilaan muiden kastikeainesten kanssa ja kiehuta hiljalleen varsin verran. Pidä lämpimänä.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa veitsellä ristikko ankan rintafileiden rasvapuolelle. Mausta suolalla ja viismausteella.

Laita fileet kylmään pannuun ja anna kuumentua. Anna tiristä 7 minuuttia ja käännä sitten toisinpäin minuutiksi. Nosta uuniin vielä 6 minuutiksi.
Ota pois uunista ja anna seistä peitettynä kymmenisen minuuttia. Siivuta ja tarjoile kastikkeen kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!