maanantai 18. elokuuta 2014
Paperilla on väliä - muffinssivuokatestausta
Muffinssien teko on ainakin osittain välinelaji. Ensinnäkin siinä mielessä, että muffinssivuoka auttaa saamaan leivonnaisista oikean muotoiset. Useimmat paperivuoat leviävät sivuttain, mikä tarkoittaa matalia ja leveitä muffinsseja ilman metallisen tai silikonisen vuoan tukea taikinan nousta ylöspäin. Toiseksi, paperilla on väliä.
Vuosien testauksessa on ollut monia, joista rasva valuu läpi kuin paperia ei olisikaan. Kauniista ja värikkäästä koristeesta muffinssin ympärillä tuleekin rasvainen, läikikäs ja suttaisen näköinen kääre. Se harmittaa.
Tähänastisten kokeilujen pohjalta viime kevään löytö eli Dr.Oetkersin erityisvahvat muffinssivuoat ovat olleet ehdottomasti parhaimpia. Niistä en vielä ole rasvaa saanut läpi voisimmistakaan taikinoista.
Näin kävi myös näillä porkkanamuffinsseilla. Ostin Ikeasta halvan setin muffinssivuokia, jotka näyttivä suhteellisen tukevilta. Testin lopputuloksen näette vieressä.
Ylempi kuva on Dr. Oetkers vuoasta. Pisaraakaan ei ole tullut paperin läpi, joka näyttää käytännössä aivan samalta kuin uuniin laitettaessa.
Alemmassa kuvassa näkyy Ikean vuoan lopputulos. Se ei ole hullumpi - se täytyy sanoa. Hintaansa nähden paperi on pitänyt hyvin ja näyttää vielä nätiltä. Rasvaa on kuitenkin jonkin verran päässyt paperin ulkopuolellekin. Kun otetaan huomioon, että porkkanamuffinssit eivät ole sieltä rasvaisimmasta päästä (ja rasvana öljyä, ei voita), niin testin lopputulos lienee selvä ?
Onko teillä muilla jotain omia suosikkejanne ?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Minä tykkään Clas Ohlsonilta ostamistani muffinipapreista, jotka ovat ikäänkuin käärön muotoisia. Mutten kyllä oikein muista, miten hyvin ovat pitäneet rasvaa... ehkä leivonnaiset ovat kadonneet niin pian, ettei ole ehditty tarkastella.
VastaaPoistaOlenkin joskus katsellut, että ovat kovasti kauniita. Täytyypä kokeilla niitäkin.
PoistaEikä minustakaan vähän rasvaa ole vaarallista - hyvin nuo Ikeankin vuoat näyttivät toimivan. Joskus vaan on harmittanut, kun kauniin värikkäästä vuoasta on uunissa tullut sellainen harmaan ja likaisen näköinen ihan vain siksi, ettei se pitänyt rasvaa yhtään.