keskiviikko 6. elokuuta 2014

Jonkunlainen kesäfrittata


Kesä ja kesäkeittiö tarkoittaa helppoa ja nopeaa. Ai, että mitenkö kesäkeittiö meillä sitten muka eroaa muiden vuodenaikojen kokkailusta? Touchée... Helppoa ja nopeaa taidetaan meillä suosia kelistä huolimatta.

Silti, väitän tätä kesäiseksi frittataksi yksinkertaisesti sen takia, että siinä on tuoreita herneitä suoraan paloista riivittynä ja minttua pihan puskasta. Että silleen.


Peruna-herne-minttu-frittata

5-6 pientä perunaa
2 sipulia
5 kananmunaa
fetakuutioita (tai salaattijuustokuutioita, kuten tässä)
herneitä
suolaa, pippuria, chilijauhetta
öljyä

Siivuta perunat ja sipuli. Laita pannulle öljyyn kuullottumaan ja kypsymään. Sekoittele ahkerasti. Mausta makusi mukaan. Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää joukkoon herneitä muutama kourallinen.

Vatkaa sekaisin kananmunat ja mausta suolalla ja pippurilla (muista jo perunoihin laittamasi mausteet). Valuta kananmuna perunoiden päälle ja sekaan. Jos haluat sellaisen oikein munakkaan muotoisen paistoksen, niin lisää kananmunien määrää. Nyt ei tehnyt mieli.

Anna kypsyä hetken aikaa ja ripottele sitten pinnalle minttusilppua ja juustokuutioita. Laita kansi päälle ja kypsennä vielä hetki.

Puolita kirsikkatomaatit ja laita frittatan päälle pannuun. Anna kuumentua kannen alla ja tarjoile paistos heti tomaattien lämmettyä.

2 kommenttia:

  1. Kaikenlaiset frittatat ovat kyllä hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - siksi meillä tehdäänkin niitä suhteellisen usein...

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!