torstai 14. elokuuta 2014

Kiire, kiire, kiire ja nälkä...


Kiire, kiire, kiire ja nälkä. Siinä on tosi huono yhdistelmä. Ainakin minulla on taipumusta silloin sortua kaikenlaiseen ylimääräiseen mussutukseen, joka sitten tuo lisäsenttejä vääriin paikkoihin. Onneksi teen nykyään aika paljon töitä kotitoimistolta ja omasta jääkaapista löytyy yleensä aina jotain, josta saa nopeasti pötyä työläisen pöytään.

Jos edelliseltä päivältä on jäänyt "oikeaa ruokaa", niin siitä tietysti saa mikrossa lämmittämällä aterian seuraavan päivän lounaaksikin. Meillä vaan jostain syystä ei nykyään tuppaa jäämään panunujen ja patojen pohjalle kovinkaan paljon. Kolmen kasvavan pojan (2 melkein teiniä) huushollin nälän nykytasosta kertonee jotain vaikka se, että lasagnevuoan pohja on ruokailun jälkeen nykyään kuin nuoltu. Ennen siitä jäi tarpeeksi sekä isän että äidin työlounaaksi...

Salaatit ovat yleensä suhteellisen nopeita herkkuja, mutta niin ovat täytetyt leivätkin. Tai no, minun tapauksessani kyse on useasti leivän päälle ladotusta kasasta kaikenlaisia kaapista löytyviä tähteitä. Kantta en tänäänkään edes yrittänyt laittaa, kun ei se tuossa olisi edes pysynyt.

Paahtoleivän päälle tuli tällä kertaa ladottua Savoralla terästettyä jugurttia ja ketsuppia, sydänsalaatinlehtiä, tomaattia, eilisestä kuin ihmeen kaupalla jäänyt kypsä kanafileen pala sekä hillosipulinpurkin loput. Oli muuten hyvää.

Niin, ja sitten on tietysti ne munakkaat.  Ei, älkää pelästykö, en aio taas toistaa itseäni tämän enempää. Toteanpa vain, että yhdistelmä paprika, herneet, feta ja minttu ei ollut yhtään hullumpi...

Mitäs pikalounasideoita teillä muilla on? Selviääkö joku ihan smoothietyyppisellä nestemäisellä tankkauksella? Sitä en vielä ole uskaltanut oikein yrittää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!