Olemme aina joskus ennenkin kassin tilanneet ja lämpimästi voin suositella ruokakassikokeilua muillekin. Elämä helpottuu, kun joku on päättänyt ruokalistan puolestasi ja aineksetkin ovat suoraan käsillä. Söimme siis itse tehtyjä kalapuikkoja muusilla, karitsapullilla täytettyjä pitaleipiä ja nyt viimeiseksi pinaattilettuja.
Sohvalla ehdin myös miettimään, minne on kadonnut iloni keittiössä puuhailemisesta. Kokkausjumi on kestänyt jo niin kauan, ettei sitä voi enää selittää lomafiiliksellä tai tauon paikalla. Tulin siihen lopputulokseen, että olen kai liian vanha kaikkiin näihin nykyajan muutoksiin.
Ulkopuoliset vaatimukset ovat saapuneet keittiööni ryminällä.
"Vähemmän lihaa" "Pitää kokeilla uusia proteiineja" "Kai olet sentään testannut chiat ja psylliumit ja muut vierasperäistä koreaa nimeä kantavat ainesosat?" "Raakaa sen olla pitää, tai ei oikeastaan kai enää sitäkään"
Liian paljon, liian nopeasti.
Kokeilen mielelläni uusia juttuja, mutta minä rakastan myös klassista ja vähän rustiikkia keittiötä. En koskaan ole varsinaisesti hurahtanut mihinkään ja nyt tuntuu siltä, kuin yleisen mielipiteen vuoksi pitäisi.
Ei! En suostu! Pitäkää vain dinosauruksena ja huonona äitinä. Meillä palataan (tai oikeasti jatketaan) nyt ihan tietoisesti vanhaa hyväksi todettua metodia.
"Kohtuus kaikessa ja kaikkea lautasella"
Kokeillaan uutta, kun sopivasti vastaan sattuu ja suuhun sopii, mutta nautitaan edelleen hyvällä omalla tunnolla vanhoja ja jossain jo pannaan laitettuja herkkujakin.
Ihan vain fiilikseen päästäkseni kaivoin myös hyllystä vanhoja suosikkejani.
Luinko niitä sitten? Itse asiassa luin vain Slaterin päiväkirjoja, ja niistäkin vain syyskuun. Nigellalta tarkistin suklaajuustokakun reseptin ja Jamie Oliverilta kurkistin papujen viljelyä ja sadonkorjuuta. Muuten meni selailuksi, mutta se riitti. Tuli syksyinen olo ja syksyn myötä halu palata runsaisiin, lämpimiin ja ihanan täyteläisiin makuihin. Siispä tiedossa on suolaista crumblea, lihapatoja ja muhkeita leivonnaisia - hyvällä mielellä.
Siis, kunhan tästä taas saan itseni keittiökuntoon...
Heh, minäkin olen ollut hiukan samassa tilanteessa. Raakaruoat, -ton-dieetit mitä näitä nyt on. Olen toki kokeillut, mutta päätynyt minäkin tuohon samaan, että kohtuus kaikessa ja kaikkea lautasella ( kropan salliessa ) on se toimivin tapa pitää päänuppi koossa ;) Näitä keittiöjumeja taitaa tulla aina välillä ja sitten se flow taas löytyy :)
VastaaPoistaElän toivossa, että syksyn pirteys toisi mukanaan kokkausintoakin :-)
PoistaEi kaikkeen ehdi hypätä mukaan eikä tarvitsekaan. Pataruokia pääsin maistelemaan tällä viikolla ihan urakalla ja ne pyörivät nyt mielessä. Toivioretki Hakaniemen halliin halpojen ruhonosien äärelle täytyy tehdä pian.
VastaaPoistaPataruoat ovat ihania. Pitääkin kerätä oikein lista suosikeista valmiiksi kylmää keliä varten :-)
PoistaOlen keittiössä aika perusPirkko. Klassikot maistuu meilläkin, enemmän kuin trendit. Kotiruoka, on se vaan niin hyvää. Kyllä se innostus sieltä pian tulee ja pitää muistaa, että hiljaa hyvää ..... vähän kuin ne syksyiset padat :)
VastaaPoistaNo just noin. Hyvä, kun joku muistuttaa kärsivällisyydestä. Se ei taida olla minun vahvin piirteeni :-)
PoistaMä olen kotoisin maalta, johon trendit rantautui 5 vuotta myöhässä. Hölmöimmät asiat eivät sinne koskaan ehtineet ennen kuin kuolivat pois. Ruoassa mä en ole siten koskaan osannut olla "ajan hermolla". Toki kokeilen joskus jotain muodikasta, jos se sattuu olemaan mieleen, mutta en koskaan siksi että "pitäisi". Trendien luojaa musta ei koskaan tule, vaan eipä tarvi stressatakaan asiasta. :)
VastaaPoistaEnpä minäkään trendejä koe luovani. Jotenkin vaan on viime aikoina tullut noita "must" juttuja niin joka tuutista, että pientä paniikkiakin jo iski päälle.
PoistaVoi tunnistan tuon tunteen! Jossain vaiheessa tuntui itsestäkin siltä, että olenko ihan pihalla, kun en halua syödä gluteenitonta vegaania smoothiekulho -ruokaa... Mutta jos joku voi palauttaa uskon ruoanlaittoon, niin Nigel Slater. Kauniimmin ei enää voi ruoasta kirjoittaa!
VastaaPoistaOi kyllä, Slater on ihan huippu. Harmillisesti minulla löytyy hyllystä vain yksi hänen opuksistaan.
PoistaKeittokirjojen selailu on terapeuttisinta iltalukemista mitä tiedän. Ja sitten padat porisemaan vaan (ps. trendikkäitähän nekin ovat :D )!
VastaaPoistaNo niinpä taitavat olla :-) Olenkin ihan trendien huipulla tietämättäni - tarvitse enää kuin saada niitä pataruokia aikaiseksi ;-)
PoistaMinusta keittiöpuuhassa on just parasta se, että saa tehdä juuri sellaista ruokaa, joka omalle poppoolle maistuu. Pitäisi-ajatteluhan on ihan hullua. Viimeistään villeimmät trenditykset tasoittuvat, kun hurautan työkeikalle Pudasjärvelle. Siellä ei ruokatrendit lounaspaikoissa jyllää :D
VastaaPoistaTärkein unohtu: tsemppiä ja kärsivällisyyttä selän kuntoutukseen!
PoistaKiitos :-)
PoistaJa ihanaa, että muutkin ovat "pakottaville" trendeille vähän allergisia. Tiedä, miksi minulle tuli sellainen olo, että ainoana olin vähän vastahankaan...
Aika hiljaista on täällä Porissa ruokatrendien suhteen... mutta ei haittaa piirun vertaa :)
VastaaPoista:-) Kuka niitä trendejä kaipaisikaan? Ainakaan liian usein.
PoistaTärkeintä on tehdä just sitä mistä itse tykkää ja jaksaa innostua. Itse tykkään sopivasti kokeilla uusia juttuja, mutta silti ruokafilosofiani kuulostaa samalta kuin sinullakin: kaikkea kohtuudella niin hyvä tulee :)
VastaaPoistaAnton & Antonin kauppakassi on huippu. Olen tilannut muutamia kertoja. Itse kun tykkään suunnitella reseptejä niin en ehkä jatkuvasti tilaisi, mutta suosittelen kyllä lämpimästi muille jos haluaa vähän helpotusta arkeen ruoasta tinkimättä :)
Juurikin noin. Jotenkin vain pääsee joskus unohtumaan.
PoistaAnton&ANton ( ja varmaan muutkin ruokakassit) auttavat kiireiseen arkeen, mutta kyllä minäkin mielelläni itse mietin yleensä, mitä ja miten laitetaan :-)
Itse olen juurikin tuollainen innostuja ja tykkään tosi paljon kokeilla kaikkea uutta. Mutta ei ole kyllä ikinä tullut mieleenkään että muiden pitäisi tehdä samoin. :) Mulla on myös tuo Jamien kirja, siinä on ihana tunnelma!
VastaaPoistaEi kukaan kai pakotakaan :-) Onneksi. Ihan itse tässä olen pääni saanut sekaisin.
PoistaMulla on pitkä rivi Jamien kirjoja, mutta tuo on jotenkin kaikkein tunnelmallisin.
Jotkut trendit on kivoja kokeilla, mutta sitten aina joskus tulee hämmennys...
VastaaPoistaJup, hämmennysvaiheesta terveisiä tässä, mutta valoa päin syksyn pimenevistä illoista huolimatta :-)
Poista