perjantai 3. huhtikuuta 2015
Laventelimokkatiikerit
Sisko puhui puhelimessa tiikerikakusta. Oli leiponut sellaisen, mutta kaukana täältä. Arvannette seurauksen? Tosin minä en tietenkään voinut tehdä ihan tavallista, vaan piti kokeilla. Keittiöstä löytyi vielä kuivattua laventelia...
Kaapissa oli myös Prismasta löytämiäni pienia pahvisia kakkuvuokia, joita teki mieli testata. Niistä tulikin suloisia pieniä kakkusia.
Laventeli maistui varsin vienona eli sitä voisi halutessaan laittaa vielä enemmän maitoseokseen. Toki makua saa lisää myös kukkia koristeeksi ripottelemalla.
Laventelimokkatiikerit
150g voita
1rkl kuivattuja laventelinkukkia
kuivattua vaniljaa raastettuna
2dl kuohukermaa
3 kananmunaa
2,5dl sokeria
3,5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
1tl instant espressojauhetta
Sulata voi kattilassa. Ripottele joukkoon laventelinkukat ja vanilja. Lisää kerma ja kiehauta. Anna jäähtyä. Siivilöi.
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoja ja voi-kermaseosta vuorotellen munavaahtoon ja sekoita nopesti taikinaksi.
Jaa taikina kahteen kulhoon ja sekoita toiseen kahvi ja kaakao.
Kaada vuoat 2/3 täyteen puoliksi vaaleaa ja tummaa taikinaa. Kiepauta pari kertaa lusikalla sekaisin kuvioiksi.
Kypsennä uunissa 15-20min. Anna jäähtyä.
Kuorrutus
50g huoneenlämpöistä voita
300g tomusokeria
125g tuorejuustoa (Philadelphia)
Hiero voi ja sokeri yhteen ja vatkaa sitten hetken aikaa koneella juusto sekaan. Kuorrutteen tulee olla pehmeän ja kuohkean oloista.
Pursota kakkusten päälle ja koristele haluamasi teeman mukaan.
Tunnisteet:
kaakao,
kahvi,
kakku,
laventeli,
muffinssit,
pääsiäinen,
pääsiäismuffinssit,
vanilja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun aina kommenteista!