sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pikku pupun porkkanakakku - Kakkuhaaste 7/52



Vaikka tässä viime päivinä on oltukin niin kovin "terveyslinjalla" niin piti viikonlopuksi sentään saada vielä kakku. Kakkuhaastekin on ollut niin kovin hiljaisella tässä viime aikoina, että jotain oli tehtävä. Muuten joutuu olemaan ihan häpeissään vuoden lopussa.

Sen verran lipsuin haasteajatuksesta, etten leiponut porkkanakakkua Kakkujen kuningattaret kirjasta, vaan käytin luotto-ohjettani. Sen olen jossain vaiheessa bongannut The Hummingbird Bakeryn reseptikirjasta ja se vaan on ylivoimaisesti paras - varsinkin tuolla juustokuorrutteella. Erinäisiä porkkanakakkuja vuosien varrella leiponeena ja maistaneena uskallan näin väittää.

Pikku pupun piti päästä kakun päälle istuskelemaan jo pääsiäisenä, mutta sitten oltiinkin reissussa enkä ehtinyt leipomaan. Tallinnasta tuliaiseksi napattu Kalevin pupunen on kuitenkin sen verran suloinen, että pakkohan se oli päästää porkkanakakun kunkuksi. Hyvin tuo näyttää näin "kevätkakussakin" istuskelevan.



Pikku pupun porkkanakakku 

4 dl  ruokosokeria
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
loraus vaniljauutetta (n. 1rkl)
2 - 3 isoa porkkanaa raastettuna
pari isoa kourallista saksanpähkinöitä murskattuna (paitsi ne joilla ajattelit koristella kakun) 

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen ja sekoita sokeri, kananmunat, vaniljauute ja öljy keskenään. Sekoita mausteet, sooda, leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää munaseokseen vähitellen, hyvin sekoittaen. 
Lisää vielä raastetut porkkanat ja suurin osa pähkinöistä tasaiseksi sekoittaen.

Jaa kahteen 20cm vuokaan ja paista uunissa 20-25min. Anna jäähtyä.

Tee juustokuorrutus vatkaamalla ensin hyvin sekaisin 100g pehmeää voita ja runsas paketillinen tomusokeria (600g). Lisää joukkoon yksi paketti Philadelphia-juustoa (200g) ja vatkaa voimakkaasti seos tasaiseksi. Levitä toiselle kakkupohjalle, aseta toinen päälle ja kuorruta haluamallasi tavalla. Koristele saksanpähkinöillä ja ripottele vaikka kanelia vielä päälle. Näin keväiseen kakkuun pisteltiin vielä noita Dr. Oetkerin vohvelikukkia. Minä olen niihin tykästynyt koristeena. Niin helppoja ja paljon kevyemmän oloisia kuin sokerimassasta tai marsipaanista tehdyt koristeet. 


Tällainen olisi ollut kirjan kakku - ehkä ensi kerralla...



4 kommenttia:

  1. Tuliskohan tästä hyvä ilman pähkinöitä? On vähän sellainen allergia-aika vuodesta, etten oikein uskaltaisi enemmälti saksanpähkinöitä itselleni syöttää..

    Tuo Philadelphiakin on tuntematon täällä kaukana. Hmm. Pitänee ihmetellä kaupassa. Porkkanoita nimittäin riittäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tää hyvää ilman pähkinöitäkin! Vaikka minä olen kyllä ihan pähkinäriippuvainen.
      Tuo kuorrute onnistuu mistä vaan tuorejuustosta, kunhan se on sellaista vähän tymäkkää.

      Poista
  2. Älä ole huolissasi, tee kuten minä, hosu ruokahaaste loppuun vuoden viimeisinä päivinä :D http://campasimpukka.blogspot.fi/2014/01/viela-kerran-saarivaltion-nelikosta-ja.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIh, joo. Mansikkakakkua ensi jouluna :-) Sounds like a plan!

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!