tiistai 4. marraskuuta 2014

Talkkuna toimii


Spelttikirjasta bongasin idean käyttää spelttitalkkunaa leivitykseen. Talkkuna on sellaista vähän happaman makuista ja hienonhienoa, joten ajattelin sen hyvinkin sopivan leivitystarkoitukseen. Sopiihan tuo.

Tänään tehtiin kanalla. Ensi kerralla sitten kokeillaan kalaan.

Perusmuonaa tiistai-iltaan. Eikä tekemiseenkään mennyt kuin runsas puoli tuntia.


Tiistai-illan rintafileet

Ota muutama broilerin rintafile. Sekoita lautaselle spelttitalkkunajauhoja, suolaa, pippuria ja Espelette-chilijauhetta. Kierittele fileet jauhoissa ja ruskista ne pannulla öljyn ja voin sekoituksessa. Laita uunivuokaan ja siivuta päälle sitruunaa. Voit laittaa seuraksi myös kirsikkatomaatteja.
Laita uuniin 200 asteeseen vielä vartiksi.

Tarjoile keitetyn riisin kanssa ja ripottele päälle vielä persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Minulle tulee talkkunasta aina mieleen mummoni;hän taisi laittaa sitä viilin päälle,mutta minä en suostunut sitä maistamaan... Mutta tuohon tarkoitukseen se varmaankin sopii hyvinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas äitikin syö "piapoa" eli piimätalkkunaa. Siihen sitten mukaan mustikoita ja hyvää tulee. Minullekin kelpaa pieninä määrinä, kunhan ei liian usein :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!