sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Surf'n turf pastaa ja uuniperunoita



No ei tietenkään ihan samaan aikaan.

Tulipahan taas todettua, että flunssan kourissa kärvistelevät (kyllä, edelleen) vanhemmat selviävät vähemmällä, kun ostavat vähän enemmän jotain perusjuttua ja siitä sitten varioivat.
Tällä kertaa perusjuttuna oli puolikas file lämminsavulohta.

Ensin siitä käytettiin puolet uuniperunatäytteeseen ja loput sitten viskattiin surf'n turf-henkiseen pastaan. Hyvin kelpasi eikä ollut työlästä.

Surf'n turf tarkoittaa meren ja maan yhdistämistä. Tässä pastassa yhdistetään chorizoa savuloheen, jotta saadaan helposti makua nuhaan turtuneille makunystyröille. Sen kummempaa maustamista ei jaksanut kokki miettiä niiskutuksen lomassa.


Surf'n turf -pastaa

Keitä pastaa paketin ohjeen mukaan.

Laita chorizo-palat kylmään pannuun pienen öljytilkan kanssa ja anna kuumentua. Kun ne ovat kypsiä, lisää sitruunamehua, loput savulohesta, suolaa, pippuria ja tilliä. Lorauta lopuksi sekaan kermaa.

Tarjoile pastan ja parmesaanin kera.




Uuniperunat savulohitäytteellä 

Rosamundaperunoita foliopaketeissa 220 asteessa uunissa ainakin tunnin verran. Testaa kypsyys haarukalla.

Sekoita keskenään purkillinen kermaviiliä, purkillinen Philadelphia-juustoa, yhden sitruunan kuori ja mehu, pilkottu puolikas paprika, kourallinen tillisilppua, Espelette-chilijauhetta puoli teelusikallista, ripaus suolaa ja pippuria. Lopuksi lisää vielä reippaasti savulohipaloja.

Tarjoile täyte perunoiden päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!