Ja pikkujouluvohvelithan tehdään tietysti voitaikinasta ja päälle laitetaan herkkuja kunkin maun mukaan.
En enää muista, mistä blogista tämän idean aikoinaan bongasin, mutta hyvä idea joka tapauksessa. Voitaikina ja vohvelirauta rakastavat toisiaan ja lopputuloksena ovat ihanan rapsakat alustat vaikka lohimousselle (mössölle...) tai savuporosta tehdylle vastaavalle.
Voitaikinavohvelit ovat meillä jo muodostuneet perinteeksi näin pikkujouluaikaan. Usein herkun tekeminen myös delegoidaan nuoremmalle polvelle. Aina ovat onnistuneet.
Voitaikinavohvelit
Tee ensimmäisenä täyte.
Tällä kertaa sekoitimme puolikkaan Philadelphia-purkin, pari desiä jugurttia, muutaman siivun kylmäsavulohta hienonnettuna, kourallisetn tilliä hienonnettuna ja yhden keltaisen paprikan pieninä kuutioina. Mausteeksi puolikkaan sitruunan kuori, suolaa ja pippuria. Nam!
Savuporovastaava tehdään vaihtamalla savulohi savuporoon ja tilli persiljaan. Sitruunaakin voi laittaa vähän hintsummin. Muuten ihan samalla periaatteella tai sitten vaihtoehtoisesti omalla tyylillä ja oman maun mukaan. Poroversioon voi muuten pistää puolukkahilloakin pienen lusikallisen lopuksi päälle...
ja sitten vohvelit
Sitten vaan valmista voitaikinaa sulaksi ja palasiksi ja vohvelirautaan. Kestää noin 4min per satsi keskilämpöä hitusen kovemmalla.
Tarjoillaan heti.
OI, kiitti tästä vinkistä! Eipäs ole itsellä tullut pieneen mieleenkään laittaa voitaikinaa vohvelirautaan :)
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua!
No eipä tullut minullakaan ennen kuin joku luovempi opasti :-) Siitä vaan tekemään. Tää on ihan takuuvarma konsti saada herkkuja pöytään.
PoistaWau, kiitos tosiaan vinkistä. Tämä testataan pikimiten!
VastaaPoistaEipä kestä. Laitetaan hyvä vinkki kiertämään :-)
PoistaJaaha, missähän mun vohvelirauta on... Tai toasteri?
VastaaPoistaHmm.. mitenköhän toasteri reagoi voitaikinan rasvaan? Vohvelirauta ei siitä välitä :-)
Poistanoniin. nt loppuivat tekosyyt - kyllä se vohvelirauta vaan on hakittava :-)
VastaaPoistaMeillä vohvelirauta oli pitkään kaapissa, mutta viime aikoina sille on ollut yllättävän paljon taas käyttöä...
PoistaTämä on kiva idea, kun itsekin sen bongasin. Vohveliraudasta on moneksi!
VastaaPoistaJoo, meillä tästä tuli ihan vakikamaa :-)
PoistaTämä oli tosiaan aivan nerokas idea, täytyy ehdottomasti kokeilla itsekin :) vohvelirauta on harmillisen harvoin käytössä.
VastaaPoistaVohvelirauta on yllättävän monikäyttöinen. Myös kasvispihvit saivat meillä ihan uuden elämän. (linkki nimessäni alla :-)
PoistaEntäs torttutaikina onko liian rasvatonta?
VastaaPoistaItse asiassa viimeksi taidettiin tehdä torttutaikinasta ja sitä ennen valmiista voitaikinalevystä leikkaamalla. En huomannut eroa...
PoistaOnpa kiva idea. Testiin menee täälläkin :)
VastaaPoistaTää on ihan mahtisidea, joka meillä ainakin jäi joka joulukuun vakiokäyttöön :-)
PoistaJa nimi...pikkujouluvohveli. Suomi on niin yhdyssanojen maa!
VastaaPoistaJoo, kaikki mahdollinen peräkkäin vaan niin asia on pihvi... tai tässä tapauksessa vohveli
Poista