keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Uusia suosikkeja

Liekö kyseessä kevät vai mikä, mutta huomaan tykästyneeni muutamaan herkkuun tässä viime aikoina. Kaikki kolme näyttävät päätyvän ostoslistalle säännöllisesti, melkein huomaamatta. Kertaakaan eivät nämä ole jääneet syömättä ja... Tämä on se suurin ihmetyksen aihe.... Jokainen näistä kelpaa KAIKILLE perheemme jäsenille. Sitä ei kovin usein tapahdu.




Ensimmäisenä broccolinit. 

Olemme tyhjentäneet lähimarketin hyllyn näistä useammin kuin kerran.
Myönnän auliisti, että parsakaalia en oma-aloitteisesti sen paremmin kokkaa kuin syö kovin usein, mutta nämä ohutvarsiset herkut eivät maistu kaalilta laisinkaan.

Paahdan niitä kevyesti pannulla pienessä oliiviöljytilkassa ja paiskaan lopuksi sekaan sitruunankuoriraastetta, sitruunamehua ja yhden raastetun valkosipulinkynnen. Sitten vaan pyöritellään vielä hetki pannulla ja lorautetaan joukkoon vielä viimeiseksi jotain superhyvää oliiviöljyä.

Nam, nam ja vielä kerran nam!




Viikuna-taatelibalsamico 

Tätä olen jo blogissa hehkuttanutkin. Ihanan tymäkkä, hapan ja makea balsamico nostaa salaatin kuin salaatin ihan uudelle tasolle. Huomasinpa tässä eräänä päivänä tiputtavani pari pisaraa paistettujen perunoidenkin päälle...

Muualla en ole tätä tuotteena nähnyt kuin Punnitse- ja säästä -kauppojen hanamyynnissä.



Pirkka Parhaat raviolit 

Pirkka Parhaat on osoittautunut luotettavaksi merkiksi. Huomaan turvautuvani siihen yllättävänkin usein, enkä vielä ole pettynyt. Esimerkiksi feta meillä haetaan naapurimarketista nimenoman tuon mustan merkin vuoksi. Se on suosikkimme.

Nyt viimeksi sitten tulin ihan sattumalta ostaneeksi Pirkka Parhaat -ravioleja. Enkä pettynyt tälläkään kertaa. Raviolit ovat sen verran isotöisiä, että harvemmin tulee itse askarreltua. Paketissa ostettuina ne vaan usein maistuvat kaikki samanlaisilta ja ikävän taikinaisilta, poikkeuksena nyt sitten nämä.

Pistin pannulle hiukan oliiviöljyä, sitruunankuorta ja -mehua sekä kasan pinaatinlehtiä. Kaadoin raviolit keittämisen jälkeen pannulle (ilman vettä tietysti) ja sekoittelin. Viimeiseksi vielä reippaasti parmesaania (Pirkka Parhaat muuten sekin) ja herkku oli valmis.

Katosi alta aikayksikön.


Tässä siis meidän viime aikojen löytöjämme. Oletteko kokeilleet samoja? Mitä muita herkkuja suosittelisitte? 

9 kommenttia:

  1. Minä olen yrittänyt ostaa broccollineja jo monta kertaa, enkä löydä niitä mistään. Pitäisiköhän kasvattaa itse.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... kestää ehkä turhan kauan (?) Me ostimme ihan tuosta naapuri k-marketista, joten ehkä lähimpään K-kauppaan niitä saisi tilattua kun pyytää...?

      Poista
  2. Broccolinija on nytkin kaapissa 2 pakettia eli 800 grammaa,ja pitäisi tehdä niistä jotain,olen syönyt niitä tänä keväänä tuhottoman paljon.Mutta ei se mitään,ovat terveellisiä;D
    Balsamicoja voi itsekin tehdä helposti,olen joskus ikuisuus sitten postannut DIY viikunabalsamicosta.

    http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2010/11/ruokalahjat-osa-1-maustetut-vinaigretit.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kauhukseni huomasin, että eilisestä kirjoittamisesta huolimatta meillä ei noita kaapista nyt sitten löydykään. No, kauppa aukeaa kahdeltatoista.
      Itse tekemällä saa kaikenlaista ihanaa, mutta viime aikoina ovat sekä aika että inspiraatio olleet vähän hukassa. Kiitos kuitenkin linkistä, siitä löydän ohjeet sitten kun taas riittää energiaa. :-)

      Poista
  3. Nuo Pirkan raviolit, pakko testata jossain vaiheessa, vaikuttaa hyviltä. Broccoliin en vielä oikein taivu, mutta ehkäpä jos on hyvin laitettu. Aurinkoa päivään Minna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Broccolia minäkin välttelen, mutta broccolinit ovat saaneet armon silmissäni :-) Kannattaa maistaa. Ihan toisenlaisia.

      Poista
  4. Nuo Pirkan raviolit on kyllä yllättävän hyviä ja varmaan vielä parempia sun tuunausvinkillä. Pitää testata ��

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!