sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kesäperunat

Se on kesä, vaikka aurinko tuossa loppuviikolla taisikin lähteä lomalle jonnekin muualle ja lämpötilakin putosi useamman asteen verran. Vielä ei ole niitä uusia perunoita, mutta kesäistä makua saa perunoihin lisäämällä vihreää.

Eilen istuin tyyriinä lähikaupan edessä koko päivän myymässä pihakirppiksellä lastenvaatteita ja kirjoja. Huomasin, että lastenvaatteet eivät oikein kelvanneet, mutta varsinkin keittokirjat tekivät kauppansa...


Nämä perunat sopivat oivasti vaikka grilliherkkujen kylkeen ja hätätilassa  ihan sellaisenaan lounaaksi. Uusia perunoita odotellessa.


Kesäperunat 

Kuori perunoita (jauhoinen lajike) ja kuutioi. Leikkaa punasipuli (1 iso tai pari pientä) silpuksi ja sulata pieni pussillinen pakasteherneitä. Huuhtele pussillinen tuoretta babypinaattia.

Laita pannulle oliiviöljyä kuumenemaan keskilämmöllä. Lisää perunat ja kääntele niitä 10-15 minuuttia - siis sen verran, että alkavat pehmenemään. Lisää joukkoon pieni loraus oliiviöljyä sekä sipulisilppu. Kääntele taas, kunnes sipulitkin ovat kivasti kuullottuneet (vajaat 10min).
Lisää suolaa, pippuria ja haluamiasi mausteita. Esim. Espelette-chili ja savupaprikajauhe sopivat oivasti.

Kääntele vielä joukkoon sulaneet herneet ja kääntele kunnes perunat ovat kypsiä. Enää ei pitäisi kestää kauhean montaa minuuttia. Lopuksi sekoittele joukkoon pinaatit, odota pari minuuttia ja nosta tarjolle.

Esikoinen ilmoitti, että: "Varsinkin majoneesin ja ketsupin kanssa erittäinkin syötävää."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!