keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Lämmin bataattisalaatti ja passioetikkaa


Olinpa tässä eräänä iltana matkalla kahvikurssille. Siitä lisää myöhemmin (oli huikean kivaa), mutta tässä pieni väläys eteeni osuneesta herkusta. Poikkesin nimittäin Moko-liikkeessä ja silmiini osui passiohedelmä-etikkaa. Se oli ihan pakko napata mukaan. Tunsin jo väriä ihaillessani kielen päällä sellaisen makean ja etikanväkevän yhdistelmän.

Ostos oli varsin kannattava. Sen todisti tämäniltainen bataattisalaatti, jonka passioetikka kertakaikkiaan kruunasi.


Paahdettu bataattisalaatti 

Luo salaattipohja erilaisilla lehdillä makusi mukaan.

Keitä kokonaista, kuorittua bataattia suolatussa vedessä noin 25min. Leikkaa se siivuiksi.

Sekoita lautasella seesaminsiemeniä, suolaa ja kuivattua timjamia sekä tilkka oliiviöljyä. Kierittele bataattikiekot seoksessa ja paahda parilapannulla pintaan kuvioita (ja bataatti kypsäksi). Laita palat vielä uuniin 150 asteeseen, jos eivät jostain syystä ole vieläkään kypsän pehmeitä).

Paahda samalla pannulla muutama paloiteltu kevätsipulinvarsi.

Paahda pinjansiemeniä.

Sekoittele salaatin ainekset ja murusta joukkoon vielä fetajuustoa.

Valuta lautasella salaatin päälle ihanaa passioetikkaa makusi mukaan. Pehmeän ja miedon bataatin yhdistelmä kirpakan etikan kanssa sekä tummien raitojen paahtuneen maun kanssa on huikea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!