sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kylmä kahvi kaunistaa - Cold Brew jätskissä


Sanotaan, että kylmä kahvi kaunistaa. Kaffa Roasteryn Cold Brew siis lienee kesän kauneudenhoitovinkki numero 1. Kyseessä on erikoistuote eli 100% kahvia, hitaasti kylmäuutettuna ja pulloon piilotettuna.

Maku on sellainen kahvisen makea, kitkeryys puuttuu. Ihan sellaisenaan tuo sopii minulle hyvin pienissä määrissä tarjoiltuna, mutta sekoitettuna johonkin vähän terävämpään (rommiin? viskiin?) tai vaikka kermalikööriä maustamassa, taitaisi upota nautinnolla. Koska kuitenkin baarikaappi edelleen kumiseen tyhjyyttään (meiltä ei näköjään löydy nykyään kuin lähinnä viinejä), niin päätin kokeilla kylmää kahvia lapsillekin sopivassa jälkiruoassa.

Kaikkihan tietävät jo kolmen aineen jäätelön? Siinä saa ihanan pehmeää helleherkkua ilman jäätelökonetta. Alunperin herkun löysin Kakkutaikurin blogista ja sitä on nyt tullut tehtyä useammankin kerran, vähän eri variaatioilla. Tällä kertaa maustoin perusohjeen reseptin desillä Cold Brewtä ja sain aikaiseksi ihanan kahvisen jälkimaun.

Kauneusjäätelö 

6dl kuohukermaa
1prk kondensoitua maitoa
0,5-1dl glukoosisiirappia
1dl Cold Brew kahvijuomaa

Vatkaa ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Pakasta vähintään 5h ja nauti.

Seuraavana päivänä jäätelö oli aika kovaa, joten kannattaa ehkä tuota glukoosisiirappia pistää ihan reilusti - ja antaa jäätelön pehmitä jääkaapissa ennen pallojen koukkaamista.


Kiitokset Kaffa Roasterylle maistiaisista. Pari pulloa on vielä jäljellä seuraavia kokeiluja varten. 


4 kommenttia:

  1. Loistava idea ja tuli taatusti herkullista! Kahvi on vaan niin hyvää kaikissa muodoissa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvi taittoi tosi ihanasti jäätelön ylenmääräistä makeutta. Vähän taisi tehdä rakennetta kovemmaksi, mutta siitähän selviää antamalla vähän lämmetä ja pehmetä.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!