perjantai 25. heinäkuuta 2014

Piknik-cake


Piknikille, aperitiivin kanssa tai cocktailkutsuille (no joo, viimeksimainittuja meillä järjestetään suhteellisen harvoin eli noin kerran 20 vuodessa) tarvitaan pientä suolaista, joka on helppo tehdä, tarjoilla ja syödä. Ranskassa ovat suurta muotia erilaiset suolaiset kakut, ovat itse asiassa olleet jo jokusen vuoden ajan. Niitä tarjoiltiin mm. häissä, joihin kesälomalla osallistuimme.

Oma versiomme syötiin rantapiknikillä ja hyvin maistui. Kuumalla ilmalla tekee mieli jotain suolaista naposteltavaa ja tämähän sopii siihen tarkoitukseen erinomaisesti.

Tätä helppoa tarjottavaa tullaan meillä näkemään varmasti useamminkin.

Piknik Cake Pekoni-paprika-feta-sattumilla

1pkt pekonia
puolikas iso punainen paprika pieninä kuutioina
pari kourallista fetakuutioita
persiljaa
hyppysellinen chilijauhetta (d'Espelette)

3 kananmunaa
1dl maitoa
2dl jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1dl rypsiöljyä
suolaa, pippuria

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Leikkaa pekoni paloiksi ja ruskista niitä vähän aikaa pannulla pienessä öljytilkassa.

Sekoita kananmunat, maito, jauhot, leivinjauhe ja öljy keskenään taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita joukkoon 2/3 pekonista  paprikakuutiot, 2/3 fetakuutioista, persilja ja hiukan chilijauhetta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada voideltuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) leipävuokaan (tai silikoniseen vuokaan). Ripottele päälle loput pekonista ja juustosta.

Laita uuniin ja kypsennä 45minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa/nosta pois vuoasta. Tarjoile haaleana tai kylmänä. Kakun voi valmistaa jo edellisenä päivänä, mutta jääkaapissa rakenteesta tulee tiiviimpää ja vähemmän "kakkumaista".

4 kommenttia:

  1. Minä tein muistaakseni Unelias-blogin ohjeella suolaista kakkua talvella, siihen tuli paljon juustoa. Se oli kivaa, mutta tuollaiset sattumat varmaan vielä lisäisivät maistuvuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkäsin tästä just noiden sattumien takia. On sellaista mukavan ruokaisaa. JA nyt tekee mieli taas. Pitänee pistää kuitenkin uuni vielä päälle illalla...

      Poista
  2. Tämä menee testaukseen, vaikuttaa herkulliselta ja helpolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se onkin :-) Sopii näille keleille kuin nappi silmään :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!