Timjaminkukat ovat yksi lempikukistani - varsinkin lautasella |
Kun salamipötköstä on enää loppu jäljellä tai leikkele uhkaa vanhentua, on pasta täydellinen loppujen käyttöpaikka.
Ja kun leipä uhkaa kuivua, tehdään niin kuin italialaiset. Vedetään muruiksi, paistetaan pannulla rapeaksi oliiviöljyn, yrttien ja mausteiden kera ja ripotellaan pastan päälle.
Tämän pastan myötä on virallinen matkaa edeltävä jääkaapintyhjennys toteutettu.
(Vaikka näin korvaan salaisuutena kuiskaten voin vielä paljastaa, että välillä ostamme salaminkantoja kaupasta ihan vain tätä reseptiä varten - ne kun ovat aika edullisiakin.)
Pastaa pangrattato salamin/chorizon ja fenkolin kera
(Jamie Oliverin reseptin pohjalta)
Paahda pangrattato oliiviöljyssä. Tällä kertaa laitettiin leivänmurujen mausteeksi pikkuisen chiliä (d'Espelette - kun kohta pääsen ranskalaiseen supermarkettiin ostamaan lisää), timjamia ja suolaa ja pippuria.
Leikkaa salami/chorizo pieniksi palasiksi ja laita pannulle oliiviöljytilkan kanssa hetkeksi. Lisää 2 valkosipulinkynttä, teelusikallinen murskattuja fenkolinsiemeniä, sekä yksi iso fenkoli pilkottuna. Laita kansi päälle ja anna hautua viitisen minuuttia.
Lisää 1prk tomaattimurskaa ja hiukan vettä. Ripottele päälle 1tl sokeria, suolaa ja pippuria. Jätä kannen alle hautumaan vajaaksi puoleksi tunniksi ja keitä spagetti.
Kun spagetti on kypsää, sekoita se ja pari kauhallista keitinvettä kastikkeeseen. Tarjoile lautasille ja ripottele päällä pangrattatoa makusi mukaan. Jos haluat, voit lisätä vielä vaikka pinjansiemeniä (niitäkin oli vähän vielä jäljellä edellisestä kerrasta).
Yllätyksekseni bongasin d'Espelettea Stockalta ja jopa ihan sitä samaa merkkiäkin, jota toin viimeksi Pariisista.
VastaaPoistaVau, on tuokin rantautunut Suomeen. Hienoa. Olen siita jo ihan riippuvainen.
Poista