perjantai 30. toukokuuta 2014
Miilunpolttajan pastaa eli pasta carbonara
Puristien mukaan pasta carbonaraan ehdottomasti ei saa laittaa kermaa, vaan kermaisuus tulee nimenomaan lopuksi sekaan sekoitettavasta keltuaisesta. Valkosipulin lisäys on toinen koulukuntia jakava ainesosa. Meillä tehtiin nyt isännän opiskeluaikojen ohjeella, johon tulee kermaa, muttei valkosipulia. Mikään ei estä poistamasta ensimmäistä ja lisäämästä toista, jos siltä tuntuu.
Keltuaista älkää unohtako - ilman sitä tämä ei ole mitään.
Pasta carbonara des étudiants
Laita pastavesi kiehumaan ja laita spagetti kypsymään.
Silppua sipulia ja heitä pannulle öljyyn kuullottumaan. Lisää pekoni ja ruskista. Kaada joukkoon hiukan kermaa.
Kun spagetti on kypsää laita se ja hiukan keitinvettä kastikkeeseen. Sekoita hyvin ja laita lautasille. Lisää keltuainen jokaiselle lautaselle ja sekoita nopeasti kuumaan pastaan. Ripottele päälle pippuria ja parmesaania.
Nauti heti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Meillä tykätään molemmista versioista, kermatta ja kermalla. Pekonin sijaan käytössä on yleensä savukinkku, parsa tai suppikset.
VastaaPoistaTosi maukkaan näköinen kuva!
Kiitos :-)
PoistaJa meilläkin kelpaavat kyllä kaikki versiot - tämä nyt vain oli meillä tämä "perinteisin"...