keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Ei niin kevyttä katkarapupastaa

Kauan sitten opiskeluaikoina tuli isännän kanssa säännöllisesti tehtyä kermaista katkarapupastaa. Helppoa, nopeaa, muttei tosiaankaan mitään maailman keveintä ruokaa. Nykyäänkin tätä tekee mieli aina välillä, mutta linjat eivät anna periksi tehdä kuin joskus arki-illan erikoisherkkuna. Sekin on muuttunut, että pastaa ei nykyään enää uiteta kastikkeessa, maun kun saa vähemmälläkin.

Arki-illan katkarapupasta (kahdelle aikuiselle)

Laita pastavesi päälle. Kun se melkein kiehuu, aloita kastikkeen teko.

Leikkaa purjo pieniksi paloiksi ja laita pannulle öljyn ja voin seokseen kuullottumaan. Ripottele päälle hiukan suolaa (nykyään useimmiten väinönputkisuolaa...).

Laita pasta kiehuvaan ja suolattuun veteen kypsymään.

Kun purjo on kuullottunut pehmeäksi, ripottele päälle sulatetut katkaravut  (2 pientä kourallista),purista päälle reilusti ketsuppia ja kunnon loraus kermaa (vajaa desi). Kuumenna ja lisää sitten oman makusi mukainen määrä sinihomejuustoa. Jätä sulamaan ja ripottele päälle vähän ruohosipulia.

Kun pasta on kypsää, laita kastikkeeseen pieni kauhallinen keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita pannuun kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti.

Ripottele lautasella päälle vielä parmesaania ja ruohosipulisilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!