Wappumasariineja - vaikka nämä eivät kyllä säilyneet vappuun saakka... |
Tähän sain inspiraation Baking Instinct -kirjasta, vaikka olenhan minä toki joskus aikaisemminkin masariineja tehnyt. Jotenkin vain tuo hillon ja frangipaanin yhdistelmä vaaleanpunaisella kuorrutteella puhutteli nimenomaan vappuherkkuja miettiessä.
Karibialaista omenahilloa tai vadelma-mustaherukkahilloa - kukin valitkoon suosikkinsa. Kuorrute minun piti maustaa hattaramakusiirapilla, mutta sitten huomasin sen vanhenneen jo vuonna 2012. Siis mitä ? Vastahan minä sen hankin. Ei auta, meni viemäristä alas ja vaihdettiin mustherukkamehuun. Seuraavien Ranskantuliaisten kanssa pitää sitten olla vähän tarkempana ja vahtia ajan kulumista (niin kuin siihen nyt tässä tohinassa jotenkin kykenisi).
Wappumasariinit
pohja :
4dl erikoisvehnäjauhoja
ripaus suolaa
200g kylmää voita
1,5dl tomusokeria
1tl kardemummaa
1 kananmuna
Hiero kuivat aineet ja voi muruiksi. Sekoita joukkoon kananmuna nopeasti ja kääri taikina kelmuun ja pistä jääkaappiin kovettumaan, vaikka seuraavaan päivään.
Voitele metalliset masariinivuoat.
Kauli taikina ohueksi (n.3mm levyksi) ja nosta vuokien päälle. Paina kaulimella taikina siististi vuokien kokoisiksi levyiksi ja paina vuokiin.
täyte : (frangipaania on vain puolet alkuperäiseen reseptiin nähden, mutta teinkin niin pieniä masariineja, että määrällisesti sitä tarvittiin aika vähän per leivos - voit tuplata annoksen, jos teet isompia)
hilloa
75g pehmeää voita
1 pötkö eli 150g mantelimassaa
2 kananmunaa
kunnon loraus Marsalaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Laita 1tl hilloa jokaisen masariinin pohjalle.
Vatkaa voi ja mantelimassa tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja lopuksi Marsala.
Lusikoi täytettä leivosten pinnalle. Älä täytä vuokaa kokonaan.
Paista uunin keskitasolla 15-20min. Anna jäähtyä ja irrota varovasti vuoistaan.
kuorrutus :
3-4 dl tomusokeria
3-4rkl hattarajuomasiirappia tai viinimarjamehua tai sitruunamehua - tekijä makunsa mukaan.
Sekoita kuorrute notkeaksi ja lusikoi leivosten päälle. Anna kovettua ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun aina kommenteista!