sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kesäinen sunnuntaipiknik


"Pikmimille, pikmimille", kuului vierestä koko matkan läheisen rannan puistoon. Ulkona syömisesä on jotain taianomasta kaikille ikäluokille, eikä kolmevuotias tee poikkeusta. Peitot maahan, lautaselle couscous-salaattia, vieressä iso nurmikenttä juosta ja poimia voikukkia. Ihana sunnuntai!


Yksi lempparisalaateistamme toimii myös piknikruokana eli

Couscous-kesäkurpitsasalaatti ja chermoula-kanaa

Salaatti 

Kaada puolipakettia couscousryynejä kulhoon. Peitä kiehuvan kuumalla vedellä ja jätä turpoamaan. Sekoita desilitra sitruunamehua ja saman verran rypsiöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada ryynien sekaan. Irrottele ryynit haarukalla toisistaan.

Paahda pari isoa kourallista cashew-pähkinöitä, Pilko yksi kesäkurpitsa siivuiksi tai palasiksi ja paista pannulla öljyssä melkein kypsäksi. Leikkaa fetajuustoa kuutioiksi.

Sekoita couscousryyneihin purkillinen vihreitä oliiveja, feta, kesäkurpitsa ja pähkinät. Jätä jäähtymään ja maustumaan huoneenlämpöön.

Chermoula-kana

Leikkaa 6 broilerin rintafilettä paloiksi. Sekoita kulhon pohjalla sitruunan kuori ja mehu, suolaa ja pippuria, 3 isoa valkosipulinkynttä, 1rkl hunajaa, 2tl savupaprikajauhetta, 1 tl chilijauhetta. Sekoita kanapalat marinadiin ja jätä maustumaan. (Voit tehdä tämän jo edellisenä iltana,jolloin maku kanapaloissa on vielä vahvempi jääkaapissa vietetyn yön jälkeen).

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita kanapalat uunivuoassa kypsymään 20-30minuutiksi.

Jälkkäriksi tietysti eilisiä kaakao-raparperimuffinsseja (niitä onnistuneempia ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!