Yksi lempparisalaateistamme toimii myös piknikruokana eli
Couscous-kesäkurpitsasalaatti ja chermoula-kanaa
Salaatti
Kaada puolipakettia couscousryynejä kulhoon. Peitä kiehuvan kuumalla vedellä ja jätä turpoamaan. Sekoita desilitra sitruunamehua ja saman verran rypsiöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada ryynien sekaan. Irrottele ryynit haarukalla toisistaan.
Paahda pari isoa kourallista cashew-pähkinöitä, Pilko yksi kesäkurpitsa siivuiksi tai palasiksi ja paista pannulla öljyssä melkein kypsäksi. Leikkaa fetajuustoa kuutioiksi.
Sekoita couscousryyneihin purkillinen vihreitä oliiveja, feta, kesäkurpitsa ja pähkinät. Jätä jäähtymään ja maustumaan huoneenlämpöön.
Chermoula-kana
Leikkaa 6 broilerin rintafilettä paloiksi. Sekoita kulhon pohjalla sitruunan kuori ja mehu, suolaa ja pippuria, 3 isoa valkosipulinkynttä, 1rkl hunajaa, 2tl savupaprikajauhetta, 1 tl chilijauhetta. Sekoita kanapalat marinadiin ja jätä maustumaan. (Voit tehdä tämän jo edellisenä iltana,jolloin maku kanapaloissa on vielä vahvempi jääkaapissa vietetyn yön jälkeen).
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita kanapalat uunivuoassa kypsymään 20-30minuutiksi.
Jälkkäriksi tietysti eilisiä kaakao-raparperimuffinsseja (niitä onnistuneempia ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun aina kommenteista!