Tapenade eli oliivitahna - tuo Etelä-Ranskasta tuttu herkku maistuu aina. Minulle se tuo mieleen kesän, joten se sopi tämän viikon säätakapakin mielenpiristykseksi oikein hyvin.
Tapenade on myös monikäyttöinen. Sitä voi
- sivellä sellaisenaan leivän päälle (pataleivän kanssa ihan omiaan)
- laittaa kirsikkatomaattien täytteeksi
- sivellä lammaspaistin tai kanafileiden päälle kuorrutteeksi ennen uuniin laittamista
- käyttää maustamaan mozzarellasiivuja
- laittaa kulhoon kasvisdipiksi
- sekä, no, mihin nyt yleensä kuvittelee oliivin sopivan, sinne käy myös tapenade...
Tahnat noin yleensäkin ovat herkkua - hummus ja munakoisokaviaari ovat meillä tapenaden lisäksi usein käytettynä herkkuja.
Mitäs muita tahnoja teillä tulee mieleen ?
Tapenade
1,5prk (250g) mustia, kivettömiä oliiveja
1 prk tonnikalaa (MSC-sertifioitua tai sitten jotain muuta kalasäilykettä) valutettuna
Iso kourallinen suuria basilikanlehtiä silputtuina
1 dl sitruunamehua
1 dl tai maun mukaan oliiviöljyä
Pistä tehosekoittimeen kaikki ainekset, mutta öljystä vain puolet, ja surraa tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä tarpeen mukaan.
Tahnat ovat kyllä herkullisia:) itsekin tulee välilä tehtyä tapenadea .
VastaaPoistaNiin ovat - ja niin ihanan monikäyttöisiä
Poista