maanantai 26. toukokuuta 2014

Jauhopussien tyhjennystä - vaaleahkoa vuokaleipää



Keittiönkaapista löytyy useita jauhopusseja, joissa on vain pohjat jäljellä. Mahtava tilaisuus sekoittaa taas uudenlainen leipä.

Tämä on niitä leipiä, jotka pitää syödä tosi nopeasti pois, mielellään silleen vähän lämpimänä.

Kolmen jauhon vaalea vuokaleipä

2dl Myllärin Talonleipäainesta
2dl hiivaleipäjauhoja
4dl vehnäjauhoja
1rkl suolaa
1rkl sokeria
0,5pss kuivahiivaa
3dl lämmintä vettä

Sekoita jauhot, suola sokeri ja hiiva kulhossa. Lisää vesi ja vaivaa kymmenisen minuuttia kimmoisaksi taikinaksi. Öljyä kulho ja laita taikinapallo siihen. Jätä liinan tai kannen alle nousemaan 45 minuutiksi.

Vaivaa hetki taikinaa. Levitä levyksi ja taita levy kolmesti päällekkäin (rullaksi). Laita leipävuokaan reunakohta alimmaiseksi. Kohota vielä 20min ja lämmitä uuni 220 asteeseen.

Paista leipää uunissa puolisen tuntia. Ota pois vuoasta ja koputtele pohjaa. Mikäli ääni ei ole tarpeeksi kumea, pistä leipä vielä pohja ylöspäin uuniin ilman vuokaa 5 minuutiksi.

4 kommenttia:

  1. Voi, mulla olis kans niin pussinpohjietyhjennysoperaatio edessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän paljon niitä pusseja tuonne kaappiin tuntuu kertyvän...

      Poista
  2. Tuollaisiin jos mihinkin ne pussin pohjat menee parhaiten;D

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!