torstai 15. syyskuuta 2016

Suklaajuustokakkua



Mitä tekee selän ja käden kipuun kertakaikkiaan kyllästynyt nainen, kun ensi kertaa taas touhuaa keittiössä? Suklaakakkua tietysti. Mikä nostaisi mieltä sen paremmin. Lisäksi uskon suklaan parantavaan vaikutukseen. Ainakin minä voin paremmin aina suklaakakkupalan jälkeen (kunhan se ei ole liian iso!)

Tällä kertaa tein suklaajuustokakkua. Sellainen väikkyi mielessäni useamman päivän ajan. Syytän himosta Kulinaari-blogia, jonka suklaajuustokakun ohje lävähti silmille jossain somekanavassa.

Kun tuossa tuli uhottua herkkujen roolista kodin ruokapöydässä ja kaksitoista kiloa Valrhonaakin odottaa kotiutettuna laatikossa niin.. No, eihän siinä sitten enää ollut mitään syytä olla tekemättä. Jollei nyt sitten ala kohta jo hirvittämään, että tämä ruokablogi muuttuu vallan suklaaleivonnaisblogiksi - riski on mitä ilmeisin. Kymmeneen viimeisimpään artikkeliin mahtuu jo kolme jossain muodossa suklaata sisältävää...

Tämä resepti on sen Nigellan kirjasta luetun pohjalta.


Suklaajuustokakku 

Puolikas pötkö Digestive keksejä murskattuna ja 60g sulatettua voita sekoitetaan keskenään ja taputellaan irtopohjavuoan pohjalle kakkupohjaksi.

Kiedo foliota kahteen kerrokseen pohjan ympäri, jotta vesihauteen vesi ai pääse vuokaan sisälle.

Täyte: 
175g tummaa suklaata
500g Philadelphia-juustoa
150g sokeria
3 kananmunaa + 3 keltuaista
pieni purkki smetanaa
1rkl kuumaa vettä

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

Sekoita tuorejuustoa sen verran, että se pehmenee. Lisää siihen sokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Lisää sekaan kananmunat ja keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Lisää smetana, sulatettu suklaa ja vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada pohjan päälle vuokaan.

Laita kakku isoon vuokaan vesihauteeseen 45-60min. Meillä ainakin oli valmis lähempänä 45min kuin tuntia. Kannattaa varoa, ettei kuivu liikaa.

Nosta kakku pois uunista ja anna jäähtyä vuoassa.

Kakun voi sitten koristella haluamallaan tavalla. Minä sulatin valkosuklaata, valutin kakun päälle ja käytin kaapista löytyneet loput vadelmat.

Kakku säilyy hyvänä useamman päivän jääkaapissa, mutta sen kannattaa antaa lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen herkuttelua. Maistuu paremmalta ja koostumus on silkkisempi.

2 kommenttia:

  1. Tuo ei voi olla kuin hyvää...Toivottavasti säryt pian helpottavat.

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!