torstai 29. syyskuuta 2016

Chili con Mifu - eli Mifua meksikolaisittain


Tosi luova nimi vai mitä? 

Mifu tuli taloon jo toisenkin kerran. Tällä kertaa valitsin meksikolaisittain maustettua kanssabloggaajien ja -kokkaajien suosituksesta. Kuulemma maistuvampaa maustettuna.

Eivätkä muuten ihan väärässä olleetkaan. Nimensä mukaista, vaikka toki aika mietoa. En laittanut muita mausteita kuin ihan pienen ripauksen suolaa (ja pari laakerinlehteä) ja makua oli juuri sopivasti niin, että viisivuotiaallekin maistui. Isommille olisi toki mennyt vähän chilisempikin, mutta ei kuulunut valituksia tästäkään. Tarjoilulautanen tyhjeni alta aikayksikön.


Onneksi tykkäsivät. Annos oli lievästi sanottuna tuhti (varsinkin kun isäntäkään ei töistä ehtinyt ruokapöytään). Onneksi tajusin laittaa uuniin lopuksi vain puolet. Samaa syödään siis vielä huomenna.


Chili con Mifu

Purkillinen Mifua meksikolaisittain
1 punasipuli silputtuna
1prk valkoisia papuja
1 pikkupurkki maissia
1 paprika
1 Mutti tomaattipurkki
suolaa, jos koet tarvittavan
nippu korianteria
pari laakerinlehteä
pussillinen Valio cheddar-raastetta tai muuta haluamaasi juustoraastetta
tomaatteja
avokado tai pari
iso pussillinen maissilastuja eli tortillasipsejä

Paahda Mifua hetki pannulla pienessä öljytilkassa ja lisää sitten sipuli. Anna hetki vielä kuullottua.
Lisää pavut, maissi ja puolet paprikasta pilkottuna. Sekoittele ja kaada joukkoon tomaattipurkki.

Leikkaa korianterin varret silpuksi ja lisää nekin pannuun laakerinlehtien kanssa. Hauduttele vähän aikaa ja maistele haluatko lisätä vielä jotain.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko toinenkin puolikas paprikaa ja muutama tomaatti. Leikkaa avokadokin kuutioiksi.

Levittele maissilastuja uuninkestävävlle tarjoilulautaselle. Laita päälle Mifuseosta ja vähän tomaattipaloja. Ripottele päälle juustoraastetta.

Laita uuniin kunnes juusto on hyvin sulanut.

Ota tarjoilulautanen uunista ja lisää päälle vielä loput paprikasta, korianterista sekä tomaatit ja avokado (tai tarjoile osa vierestä, jos tuntuu ylenmääräiseltä.

2 kommenttia:

  1. En ole oikein tajunnut mikä ero on Mifussa ja raejuustossa. Katselin Soppa 365 jaksoa ,ja vähän samalta näytti.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MAistuukin aika samalta. Vähän isommat pallurat kylläkin, enkä ole koskaan koittanut paistaa raejuustoa, joten en tiedä sen lopputulosta :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!