lauantai 24. syyskuuta 2016

Paluu menneisyyteen - uuniperunat kinkkutäytteellä


Syksy on tosissaan alkanut ja kelit kylmenneet. Silloin alan poikkeuksetta kaipaamaan takaisin lohturuokien pariin. Perjantai-illan herkkuna syötiin pitkästä aikaa foliossa kypsennettyjä uuniperunoita täytteiden kera. Taas mentiin modulaarisesti. Löytyi palvikinkku/Savora -versio ja fetafersio ja etikkakurkkusilppu ja uunitomaatit erikseen. Kukin sai sitten koota haluamansa yhdistelmän. Kaikki löysivät suosikkinsa.

Sanomattakin lienee selvää, että minä otin jokaista reilusti.

Sen verran annettiin "uudelle ajalle" myöten, että kermaviili vaihtui jugurttiin, joka meillä on muutenkin vallannut vakipaikan kastikkeissa.

Ai, että voi tavallinen perunakin maistua hyvältä. 



Helpot uuniperunat 

Kääritään isoja jauhoisia perunoita folioon ja lykätään uuniin 200 asteeseen vähintään tunniksi.

Sekoitellaan turkkilaiseen jugurttiin fetaa muruina, palvikinkkua silputtuna, Savoraa, suolaa, pippuria (muita haluamiasi mausteita), persiljasilppua (jonka minä tällä kertaa unohdin), etikkakurkkupaloja, uunissa perunoiden vieressä puolisen tuntia kypsennettyjä kirsikkatomaatin puolikkaita, jotka valeltiin balsamicolla.

Tai sitten kaikkea muuta, josta sattuu tykkäämään. Esim. savulohi - sitruuna - paprikakuutiot - persilja olisi varmaan ihan huikean hyvää myöskin.

Ota perunat uunista, Tee päälle ristiviilto ja purista "kukkaseksi". Lisää täytteitä reilulla kädellä ja syö pikkulusikalla :-)

2 kommenttia:

  1. Kylmenispä täälläkin. No äsken koiraa ulkoiluttaessa oli oikein kiva tuulenhenkäys,mutta edelleenkin nukun tuulettimen kanssa...Nam,uuniperunat ovat kyllä hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä tuli tosiaan äkkiä tosissaan viileää. Ei meinaa millään osata pukeutua - pitää hanskojakin kai lähteä etsimään lapsille kaapeista. :-)

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!