sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Ribsit sharp'n sweet & vapun sillisalaatti (ilman silliä)


Meillä tänä viikonloppuna taisi perheen jokainen jäsen jossain kohtaa päätyä keittiöhommiin. No, kuopusta ehkä lukuunottamatta. Minäkin pääsin vappumunkkien paistamisessa jo vakavan suunnittelun asteelle. Uskotteko, etten ole vielä koskaan tehnyt munkkeja kotona ? Suunnittelun asteelle näyttää uhkaavasti jäävän nytkin. Churroja tein kerran, mutta siihen se on jäänyt. Ehkä sitten ensi vuonna...

Vappupäivän menusta löytyi mansikka-broccolini-salaattia ja ribsejä makeantuimalla marinadilla. Nämä olisivat kulkeneet piknikillekin, mutta istuimme kiltisti sisätiloissa parin tunnin ranta-/leikkipuistokierroksen päälle. Nyt tässä arvon, lähdenkö uudelleen ulos vai pitäisikö hetkeksi kellahtaa vatsan viereen päivälevolle.


Tähän salaattiin taisin törkkäistä kaikkea viime aikoina hyvältä maistunutta. Eikä yhdistelmäkään ollut ollenkaan huono, vaikka lopputuloksena olikin..

...aikamoinen sillisalaatti 

Sekoita keskenään salaattipohjan ainekset:
Pestyä ja myllytettyä lehtisalaattia
korianterinlehtiä
kurkkua palasina
mansikoita palasina
avokado palastettuna

Paahda broccolinit pannulla ja ripottele joukkoon viimeiseksi hienonnettu valkosipulinkynsi, puolikkaan sitruunan kuori raastettuna sekä sitruunamehua. Valuta vielä hieman hyvää oliiviöljyä ja kääntele kunnolla sekaisin. Nostele salaattipohjalle.

Paahda halloumisiivuja ritiläpannulla (Saga) leivinpaperin päällä ja toisella pikkupannulla tumma pinta mutamaan kouralliseen cashew-pähkinöitä. Nostele ja ripottele salaatin päälle.

Lisää tarvittaessa mansikoita ja korianteria.

Nosta heti tarjolle ja valuta lautasella vielä viikuna-taatelibalsamicoa kastikkeeksi.


Salaatin kaverina meillä oli ribsejä (ja sipsejä) - koska kyseessä on isännän resepti, ei määristä taas ole hajuakaan, mutta maistelkaa...  Eikä niillä kai noin marinadissa niin suurta merkitystä olekaan, kunhan on vähän varovainen chilin kanssa.

Ribs sharp'n sweet 

kuivaa sherryä
valkosipulinkynsiä
mirin-kastiketta
sambal oelek chlitahnaa
hieman öljyä
neilikkaa
fenkolinsiemeniä
pippuria
kanelia
tamarin-soijaa
riisiviinietikkaa
tähtianista
pala inkivääriä siivuina

Kaikki vaan sekaisin ja ribsien päälle. Sitten ulos nauttimaan auringosta.

Uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.



Ei hullumpi 1. toukokuuta - toivottavasti teillä muilla on yhtä kivaa :-)


Vappuaaton menuvahdit - arvaatteko ruokalajien tyylin? 

2 kommenttia:

  1. Jesta ja nam ja hei ihan parasta, sillisalaatti ilman silliä, sitten maistuisi minullekin. Hauskaa vappupäivän iltaa Minna <3

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!