keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Appelsiinista kana-koskenlaskijapastaa


No jaa, ei kai pitäisi toistaa itseäni. Kiire on, juu. Ruokaa pitää tehdä, juu. Onneksi on helppoja ja nopeita reseptejä, juu. Tässä niistä yksi.

Koskenlaskija tuottaa lapsille usein pieniä vaikeuksia sulatejuustomaullaan, mutta pastassa maistui kaikille ainakin meillä. Instassa bongasin jonkun käyttäneen sitä uutta Koskenlaskija Ruokaa ihan sellaisenaan maissilastujen kastikkeena ja tortillassa. Pakko kokeilla sitäkin tässä joskus. Tortillailta tiedossa siis.

Appelsiininen kana-Koskenlaskijapasta

Pari keltasipulia
paketillinen broilerisuikaleita tai leikkaa pari rintafilettä siivuiksi.
suolaa & pippuria
savustettua paprikajauhetta (sweet)
Espelette-chilijauhetta
1 appelsiini "nyljettynä" ja paloiksi leikattuna, sekä lopusta mehu puristettuna
1 sitruunan kuori raastettuna + mehu
salvianlehtiä silputtuina
Koskenlaskijajuustoa muutama iso pala

Avokadoa kaveriksi

Laita pastavesi päälle ja kypsennä pasta paketin ohjeen mukaan.

Silppua sipulit ja kuullota hetki pannussa öljyssä. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista kevyesti. Raasta joukkoon sitruuna, ripottele reippaasti savupaprikaa ja vähän varovaisemmin Espelette-jauhetta. Suolaa ja pippuroi. Lisää appelsiinipalat ja mehu. Valuta päälle sitruunamehu. Anna poreilla vähän aikaa. Ripottele päälle salvianlehtiä silputtuina.

Kuutioi kolmasosa Koskenlaskija-paketista ja pistä pannuun. Anna sulaa.

Valuta pasta ja säästä puoli kupillista keitinvettä. Kaada pasta ja vesi kastikkeeseen. Sekoita ja anna tasaantua.

Annostele lautasille ja lisää joukkoon vielä avokadoa maun mukaan. Ripottele päälle vielä Espelette-jauhetta, jos meili tekee.


2 kommenttia:

  1. Pikapastoille on aina tarvetta :) Mistä löysit Espelette chiliä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän purkin toin itse Ranskasta, mutta Helsingistä löytyy Hakaniemen hallista DeliDelin liikkeestä - heillä on muistaakseni myös verkkokauppa.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!