Minulla on ollut tapana laittaa uudenvuodenaaton menu näytille blogiin. Nyt vähän arveluttaa. Joulumatkan jälkeen nimittäin meitä kaikkia vähän väsytti ja menusuunnittelukin jäi aattoa edeltävään iltaan. Hyvää tuli, ei siinä mitään, mutta Copycatilla oli vauhti päällä niin omien vanhojen reseptien kuin myös mm. Pullahiiren jätskikakun osalta. Tosin unohdin ostaa Pätkikset kaupassa käydessäni, mutta toimi varsin hyvin kaapista löytyneen Nutellankin avulla...
Aaton herkuttelu siis oli varsin epämuodollista. Alkuruoka syötiin kolmelta iltapäivällä (ei ehditty/jaksettu lounasta, kun aamulla syötiin englantilainen aamiainen...), välissä lapset mussuttivat sipsejä, pääruoka oli seitsemältä ja jäätelökakkua syötiin sitten vielä vähän myöhemmin... Tämä rytmi sopi meille tänä vuonna ja vietimme rentouttavan uudenvuoden perheen parissa.
Uudenvuoden menu
Salaattikupit possu-katkaraputäytteellä
Itämainen kaali-porkkanasalaatti
Naudansuikale-Satay riisillä
Kolmen aineen Nutella-jäätelökakku
Juomana: Moët & Chandon
'Yksikään menun resepteistä ei varsinaisesti ole uusi. Mitä nyt Satay-kastiketta kokeiltiin vähän uutena versiona. Kopioita vanhoista kokeiluista ja hyviksi todetuista herkuista.
Eipähän tarvinnut stressata onnistumista. Paitsi tuon jäätelökakun suhteen ja siinäkin pahimmaksi kohdaksi osoittautui valkosuklaalla koristelu. Muistattehan muut tarkistaa, että suklaapalat ovat kaikki hyvin sulaneet. Älkääkä varsinkaan painako lujempaa, jos virtaus katkeaa. Lopputuloksena on nimittäin kuvassakin nähtävissä oleva kasa, kauniiden ohuiden raidoitusten sijasta...
Kolmen aineen jäätelökakku
4dl kuohukermaa
1prk kondensoitua (makeutettua) maitoa
2 kukkuraista jättimäistä ruokalusikallista Nutellaa
(2rkl glukoosisiirappia rakenteen ja leikattavuuden parantamiseksi - unohdin)
Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi keskenään. Vatkaa vielä joukkoon Nutella. Voit jättää vähän raidalliseksi, jos haluat.
Laita pakkasenkestävään kakkuvuokaan ja pakastimeen jäätymään.
Kasta vuoka kuumaan veteen, jos kakku ei muuten irtoa, toista tarvittaessa ja kumoa tarjoilulautaselle.
Koristele haluamallasi tavalla.
Leikkaaminen heti kumoamisen jälkeen voi olla vaikeaa, mutta kuumentamalla leikkuuväline, homma sujuu helpommin. Samoin glukoosisiirapin lisääminen saattaisi hyvinkin auttaa.
Melkein samalla ohjeella tein muuten aiemmin keksijäätelöä. Ihan sikahyvää sekin!
Ihanan näköinen menu! Kiva, että innostuit kokeilemaan jäätelökakkua! On muuten nätisti irronnut vuoasta.
VastaaPoistaKiitos :-) Pakkohan tuota oli kokeilla ja oli tosiaan aikamoinen menestys meidän herkkusuiden joukossa :-) Kiitokset siis vinkistä.
Poista