tiistai 17. tammikuuta 2017

Kokki-korteista nettivideoihin


Videot ovat nykyään tosi in ruokaohjeidenkin kohdalla, mikäli uskotaan trenditutkimuksia ja meidän isäntää. Oli kuulemma jossain kohtaa tullut katsoneeksi pari puolen minuutin reseptipätkää ja niinpä meillä syötiin sitten niiden mukaan tehtyjä arkiherkkuja.

Mikäs siinä, ihan maistuivat kaikille.

Vähän erilaista nykyään tämä reseptien haku kuin ennen. Tänään juurikin Instassa muisteltiin niitä vanhoja Kokki-kortteja, muistatteko? Minullekin äiti niitä tilasi aikoinaan keräilyerissä ison laatikollisen verran ja tallessa ovat edelleen. Tosin myönnän, että aika harvoin niitä tulee selattua.

Kaksi asiaa eivät kuitenkaan taida muuttua, Edelleen luen keittokirjoja ja edelleen olen ruokalehtifriikki - ihan niiden paperisten siis, vaikka jos jonkinlaista digiversiotakin olisi tarjolla.

Mitenkäs te muut? Oletteko jo ihan digitalisoituneet?

8 kommenttia:

 1. Luen keittokirjoja kuin romaaneja ja jotkut tietyt jutut pitää etsiä kirjasta, tarkistaa lämpötila tai taikinan mittasuhteet. Ruokalehtiä luen enää hyvin vähän, jostain syystä ne eivät enää sytytä. Arjen ruokavinkit ja erikoisuudet etsin netistä, ideat blogeista ja tekniikat videoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama noiden keittokirjojen kanssa - niissä pitää olla joku tarina tai teema, jotta jaksan keskittyä.

   Poista
 2. Hieno setti sinulla kortteja :) Itse tykkään hypistellä asioita joten kirjat ja lehdet ovat tärkeitä, mutta paljon myös netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nuo ovat hauskoja ja niissä on yllättävän paljon ajattoman hyviä reseptejä.

   Poista
 3. Kaikkiruokainen. Kirjoja rakastan ja lehtiä. Netti on kätevä. Muttei lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin huomaan kummasti tarttuvani mieluummin konkreettiseen lehteen kuin digiversioon, vaikka netissä muuten tuleekin etsittyä inspiraatiota.

   Poista
 4. Minulla on samaisia kortteja aika paljon jemmassa ja joskus kun tulee nostalginen olotila, niitä katselen. Ei hyvät ohjeet miksikään muutu eikä aika niitä huononna. Yhteen aikaan keräsin semmoisia a4 kokoisia ohjekortistoja kansioon...nimeä en nyt muista tähän hätään... kansioita tuolla sisävarastossa perimmäisessä nutkassa muutamia 100 kpl... en kyllä koskaan noista luovu, saavat olla tallessa hamaan tulevaisuuteen. Nykyisin tulee istahdettua koneelle ja etsittyä ohjeita... keittokirjoja laskin jossakin vaiheessa olevan pitkälti 100, vaan niistäkään en luovu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa on monia aika ajattomia reseptejä. Yllättävän hyviä, niin kuin klassikot kai yleensä. Kansioita en ole säilyttänyt, vaikka niitäkin taisi jossain vaiheessa tulla kerättyä ja keittokirjojakin löytyy erinäisiä. Osan olen tosin laittanut kiertoonkin.

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!