sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Taustapeili 2016

Vuoden lopussa tai seuraavan ihan alussa sitä kai pitää pysähtyä, pohtia hetki mennyttä ja suunnitella tulevaa. Uudenvuodenlupauksia en ole tehnyt enää vuosiin, sillä koskaan en niitä pystynyt pitämään.

Ne taitavat olla samanlaisia kuin dieetit.  Kun jotain kieltää edes hetkeksi, niin juuri sitä sitten tekee mieli. Siksi en koskaan ole myöskään dieetillä.

Ei pelkkää makeaa

Kun nyt katson vuotta taaksepäin, tulevat suomalaisen tapaan ensiksi mieleen ikävät asiat eli syyskuusta lähtien kiukutellut selkä. Minulla on todella harvoin ollut ongelmia terveyteni kanssa pieniä prakaamisia lukuunottamatta, joten sänkyyn sitova välilevyn pullistuma oli aikamoinen shokki. Varsinkin kun yläselästä kipu siirtyi sitten (vähän vaimeampana) ristiselkään ja sen jälkeen ryhtyi polvi kiukuttelemaan.

Nyt sitä vasta tajuaa, miten arvokasta kivuton terveys onkaan. Teen siis tapojeni vastaisesti lupauksen ja vannon jatkavani joogaa, jos suinkin mahdollista. Selkä kiittää venytyksistä.


Uutta töissä ja blogeissa 

Muuten takana on hyvä vuosi. Vaihdoin syksyllä työpaikkaa, yhdestä tosi hyvästä paikasta toiseen ihan yhtä mahtavaan, vaikkakin erilaiseen. Olen saanut tehdä mielenkiintoisia töitä koko vuoden ja lisäksi myös bloggaaminen on pitänyt kiireisenä sekä kirjablogin puolelta (teatteria ja tietysti yli sata ihanaa kirjaa!) että täällä ruokablogin puolella.


Vuoden 2015 lopulla liityin Nelkytplusbloggaajien joukkoon ja hauskaa on ollut. On siinä sellainen porukka, että nauru raikaa ja juttua riittää, kun yhteen osutaan. Kaikenlaista kivaa olen heidän kanssaan päässytkin vuoden aikana tekemään. Kävimme mm. tutustumassa kriketinpeluuseen, opettelemassa kahvinkeittoa, testaamassa uuden Salve-ravintolan, kokeilemassa Rosson talvimenun.

Siis KIITOS kaikille Nelkytplusbloggaajille mahtavasta seurasta! Toivottavasti tavataan taas pian!
Matkojakin 

Lasten kanssa listasimme yhdessä tekemiämme matkoja (äidin työmatkoja ei kuulemma lasketa, vaikka oli San Franciscokin mielenkiintoinen paikka). Mitään hurjan pitkää matkaa emme tänä(kään) vuonna perheen kanssa tehneet, mutta meillä on ollut tosi kivaa ja läheltäkin löytyy paljon mielenkiintoista katsottavaa.

Koli vei meidät lähelle luontoa. Varsinkin esikoinen rakastui kävelyretkiin ja on toivonut niitä siitä lähtien joka reissussa. Tampere oli meille yhtä huvipuistoa. Kaksi päivää Särkänniemessä väsytti vanhemmat ja riemastutti lapsia. Mikkelissä mentiin historia edellä ja käytiin tutustumassa kalliomaalauksiin ja Päämajamuseeon. Niin, ja ihan lähiseutumatkailukin toimii. Käytiin nimittäin Pokemon-jahdissa Suomenlinnassa - kai sekin lasketaan? Pokemon oli muutenkin kesäkauden teemana, niin kuin varmasti aika monessa muussakin perheessä. Niitä jahdatessa tuli täällä lähimaastossakin käytyä ihan uusilla kulmilla.

Vuoden päätti joulu Nizzassa, josta kai olette jo lukeneetkin kyllästymiseen saakka... Ihana, ihana matka, jonka muisto jäänee elämään yhtenä parhaista jouluista ikinä.
Ruokaa tietysti vatsan täydeltä niin menneenä kuin tulevana vuotena

Kaikkiaan 2016 on ollut ihan mahtava vuosi. Ruokaakin on tullut syötyä koko ajan kuten blogin pitkästä artikkelilistasta voi käydä kurkkimassa. Vähän enemmänkin kuin ehkä pitäisi on  herkuteltu, mutta mitäs siitä, Mieluummin muutama lisäkilo kuin myrtynyt mieli.

Vuodesta 2017 näyttää tulevan vähintäänkin yhtä jännittävä. Tiedossa ovat ainakin yhdet rippijuhlat, paljon mielenkiintoisia juttuja työn ja blogin myötä sekä tietysti teemajuttuja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden tiimoilta. Niin, ja tietysti ruokaa.KIITOS KAIKILLE MUKANA KULKENEILLE! 

NOKKA KOHTI TULEVAA!

MIELENKIINTOISTA, MAKOISAA JA MUUTENKIN IHANAA VUOTTA 2017!


12 kommenttia:

 1. Ihana kertaus vuodesta. Kuulostaa hienolta vuodelta, olkoon vuosi 2017 vähintään yhtä hyvä!

  VastaaPoista
 2. Ai miten hieno ja tapahtumarikas vuosi sinullakin on ollut : ) Ja voi kuinka olen ihaillut Nizzan joulunne kuvasatoa, tykkään itse valtavasti Nizzan ilmapiiristä ja se ruoka, huh miten hyvää! Ihanaa uuttaa vuotta & toivottavasti pian törmäillään tapahtumissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nähdään pian! Viime vuosi oli vallan mainio, enkä näe mitään syytä, miksei 2017 olisi vielä parempi.
   Niin, ja Nizza oli tosiaan kiva paikka. Kiva, kun olet ollut kuvien kautta mukana :-)

   Poista
 3. Hieno vuosi takana! Meilläkin oli viime vuonna reissu Kaliforniaan ja käväisimme muutamien päivien ajan myös San Franciscossa. Tämä oli jo kolmas kerta, joten tiedi jo ehkä vähän mitä etsiä ja ne pakolliset turistikohteet jäivät (ehkä) hieman vähemmälle. Oikein herkullista alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan mielenkiintoinen vuosi. San Francisco oli minulle uusi tuttavuus (niin kuin koko Amerikka), mutta kaipa sinne pitää joskus vielä päätyä uudestaan. Todennäköisesti ainakin, jos pysyn nykyisessä työpaikassa, sillä pääkonttori sattuu olemaan siellä... Ihanaa vuotta 2017!

   Poista
 4. Hieno vuosi todellakin! Minullakin tuntuu, että viime vuodet ovat tuntuneet toinen toistaan paremmilta. Se tuntuu hyvältä, kun sitä ennen mukaan mahtui joukko suurta epävarmuutta ja surua sisältäneitä vuosia. Hyvää vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu myös, että vanhempana osaa vuosiaan jo vähän myös ohjata ja myös valikoida, mitä ja miten muistaa :-)
   Hyvää vuotta 2017 sinullekin!

   Poista
 5. Olkoot tämä vuosi täynnä hyvää ruokaa ja juomaa myös teidän keittiössänne!

  VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!