lauantai 12. joulukuuta 2015

My precious eli Olympus Pen E-PL7...


No nyt alkaa uusi elämä. Sain vihdoin ja viimein hankittua uuden kameran. Oletettavasti kuvien laatu siis paranee verrattuna näihin kännykkäräpsyihin.. No totta kai parantuu! Niin kävi viimeksikin, kun hankin nyt työsopimuksensa irtisanoneen kamerani. Enkä edes ehtinyt opettelemaan kaikkia asetuksia, vaikka niin lupasin. Ehkä nyt... Eihän puhelinten kameroissa nykyään sinänsä mitään vikaa ole, hyvässä valossa kuvat ovat ihan ok, mutta kun ostaa alle satasen puhelimen ei voi oikein odottaakaan hämäräkuvien onnistuvan. Eikä tämä syksyinen pimeys kyllä auta asiaa yhtään.

Kameravalintani osui sitten erittäin hyvin bloggaajille markkinoituun Olympus PEN E-PL7 - malliin, siihen vaaleaan. Minua houkutti erityisesti sisäänrakennettu WiFi, jonka avulla saa kuvat samantien puhelimeen ja sitä kautta vaikka Instaan... Selfie-asentoon taipuvasta ruudusta en ole ihan niin innostunut, kun nuo selfiet ovat olleet aika pienessä roolissa someilussani. Kaipa sitäkin jossain välissä tulee sitten aina kokeiltua. Enkä ehkä koe kuuluvani muutenkaan tuohon trendikkääseen bloggaajajoukkoon, jolle kameran ulkonäkö on melkein tehoja tärkeämpi, mutta onhan se kiva, jos kamera on ihan kivan näköinenkin. Edellinen oli punainen, tämä uusi nyt sitten vaalea.

Mutta nyt siis alkaa uusi elämä. Vielä kun löytäisi aikaa ja intoa kokkailuun, niin voisi olla jotain kuvattavaakin. Alla esimakua kameran kuvalaadusta ihan automaattiasetuksillakin. Ei paha ollenkaan sillä muuta valoa ei ollut käytössä kuin itse lampusta tuleva. Kuvan siirsin WiFillä puhelimeen ja siitä sitten Google kuviin blogikansioon ja blogiin. Helppoa kuin heinänteko. Lamppu tuli kamerapaketissa kaupanpäällisinä. Se on se miniversio Block-lampusta, Ihan tykkään.


Omilla asetuksilla saisi varmaan vieläkin kikkailtua. Tekisinkö jo uudenvuodenlupauksen? Veera Tyyliä metsästämässä blogissa antoi (kameramalli-inspiraation lisäksi) myös ohjeita tällaiselle tavis-automaattiasetus-kuvaajalle. Lupaan lukea artikkelin ajatuksella ja oikeasti opetella edes osan ohjeista uudella kamerallani. Ensi vuoden aikana.. Lisäksi voisin hieman keskittyä ymmärtämään enemmän myös objektiivien eroista,

Noin, onneksi näitä lupauksia ei kai kukaan enää muista ensi vuoden lopussa? 

6 kommenttia:

 1. Onnea uuden kameran johdosta.Tuo wifi-juttu on kyllä niin hyvä juttu,olispa mullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja tuo wifi-juttu oli juurikin se, joka minut sai tämän hankkimaan (sen lisäksi, että sen hetkinen kamerani ei sitten enää suostunut toimimaan)

   Poista
 2. Onnea uudelle kameralle!

  Kannattaa opetella manuaaliasetuksia, kamerasta saa niin paljon enemmän irti niillä. Hämäräkuvatkin saa valoisammaksi kuin automaatilla, tarkentamisesta oikeaan kohtaa puhumattakaan.

  Noin äkkiseltään tulee mieleen, että kääntyvä näyttö voisi olla vaikka siihen hyvä jos kuvaat jalustalta ja kaukolaukaisimella (saa tilattua ebaysta parilla eurolla) esim. nesteen kaatamista kuppiin tai annokseen. Näet miltä se näyttää ja kannattaako kaatoastia olla ylempänä tai alempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yritys on kova opetella, mutta ei taida onnistua näillä viiden minuutin aikajaksoilla, joita tällä hetkellä löytyy tuohon harrastukseen... Ehkä sitten joulun jälkeen elämä pikkuisen rauhoittuu taas. (aina voi elää toivossa)
   Tuo jalusta ja kaukolaukaisin kuulostaa hyvältä vinkiltä. Kiitos. Taidan palkita itseni jollain tuollaisella, kun olen oppinut edes muutaman säädön.

   Poista
  2. Kokeilemalla ja kuvaamalla oppii. Kannan käytännöllisesti aina kameraa mukana ja kuvia tulee otettua kaikenlaisesta ja joka puolella. Tosin näillä sysipimeillä keleillä ei manuaaliasetuksistakaan ole paljoa apua. Väkisinkin jää kuvaaminen vähemmälle.

   Poista
  3. Joo, valolla on tietysti osuutta asiaan. Kyllä tämä tästä. Harjoitus tekee mestarin.

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!