Näin joulun alla tekeekin usein mieli nostaa pöytään tarjolle jotain pientä makeaa. Siis silleen jälkkäriksi, ihan vain jotain, jolla saa hymyn suupieliin ja mustan kelin painumaan unohduksiin.
Lisäksi mantelit ovat kuulemma ihan terveellisiäkin, joten sitä suurempi syy herkutella - toki vähän mantelimassan ja marsipaanin sokerimäärää muistaen. Kaikkein parhaimmilta ne maistuvat tarinan kera eli kun tietää syövänsä jotain, jolla on historia.
Historiallisia herkkuja
Marsipaanipähkinät
marsipaania
saksanpähkinöitä (ja taateleita)
Ota pieni pala marsipaania, pyöritä se vähän tasaisemmaksi ja paina kahdelle puolelle saksanpähkinän puolikas (tai pala..). Jatka kunnes pähkinät tai marsipaani loppuvat. Tee sama taateleille eli täytä ne marsipaanilla.
Toisenlaista historiaa....
Mantelikokkareiden ohjeen puolestaan löysin äidin minua varten nuoruudessani keräämistä Kokki-korteista. Aina säännöllisin väliajoin kaivan ison korttilaatikkoni esille ja aina sieltä löytyy inspiraatiota, vaikka kortit ovatkin jo reippaasti yli 30 vuotta vanhoja, melkein historiallisia nekin.
Näitä herkkuja en ollut koskaan ennen kai tehnytkään, kun ei kortissa ole asiasta merkintää.
Mantelikokkareet
250g mantelimassaa
1 valkuainen
pähkinöitä ja coctailkirsikoita
Raasta mantelimassa karkealla terällä ja sekoita valkuaisen kanssa tasaiseksi massaksi, Nosta kahdella lusikalla tai pyörittele sormin palloiksi leivinpaperille. Paina jokaisen kokkareen keskelle hasselpähkinä tai puolikas cocktailkirsikka,
Paista 150 asteisessa uunissa 15-18min. Aika riippuu uunista ja siitä, miten ruskean pinnan haluat pikkuleiville.
Minä rakastan manteleita ja niitä pitää aina olla kotona.Ihania manteliherkkuja:)
VastaaPoistaMantelit ovat minunkin suosikkini, muodossa kuin muodossa. :-)
Poista