maanantai 8. joulukuuta 2014

Kun vähän on paljon, mutta hyvää


On olemassa herkkuja, jotka maistuvat ihanalta sellaiset viisi tai kymmenen ensimmäistä lusikallista. Sitten rupeaa tökkimään. En tiedä, mistä se johtuu. Ehkä ne ovat niin tymäkkää tavaraa, että kroppa toteaa pienen määrän riittävän? Ehkä maku on jotenkin niin täyteläinen, että makunystyröiden vastaanottokyky turtuu?

Punajuuri-vuohenjuustokeitto on yksi näistä ruokalajeista. Se on aivan superihanaa - pieninä annoksina. Siksipä se onkin ihanteellinen alkuruoka. Lounaskeittona se menee, kun ei ole kova nälkä.


Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Uunissa kypsennettyjä punajuuria eli suolaa, pippuria, balsamicoa ja timjamia + 200 astetta kunnes kypsää. Varaudu vähänkään isoilla paloilla ainakin tunnin kypsennysaikaan.

Punasipulia silputtuna 1/3 punajuuren määrästä

Kuumaa kanalientä niin, että punajuuripalat peittyvät kunnolla kattilassa.

Suolaa, pippuria ja yrttejä maun mukaan.
Vuohen tuorejuustoa noin 1/4 punajuuren määrästä.

Kuullota sipulipalat kattilassa oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää punajuuret ja kanaliemi. Anna poreilla 20 min. Lisää vuohenjuusto ja sekoita. Surraa sauvasekoittimella tai blenderissä.

Jos haluat oikein sileän keiton, niin painele se vielä siivilän läpi.

Tarkoile kuumana tai haaleana. Ripottele pinnalle sattumia, kuten esimerkiksi paahdettuja saksanpähkinämuruja tai ruiskrutonkeja.

6 kommenttia:

  1. Minulla saman reaktion aiheuttavat esimerkiksi simpukat, pidän niistä kovasti ja syön niitä mielelläni, ehkä noin 5 tai 6 ja sitten meneekin jo askarteluksi :D

    VastaaPoista
  2. Tuo voisi tosiaankin olla tarjolla pienessä kahvikupissa,niin ei ehtisi kyllästyä;D

    VastaaPoista
  3. Punajuurikeitto on niin kaunis :) punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmässä on kyllä jotain niin ihanaa, tosi kiva idea lisätä saksanpähkinöitä tai ruiskrutonkeja päälle.

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!