perjantai 26. joulukuuta 2014

Arkistojen aarteita eli cashew-kanaa nuudeleilla

Joulun mässäilyn jälkeen tekee välillä mieli muutakin kuin kinkkua (juu, kyllä meilläkin sitä piilotellaan milloin minnekin - pian kerron miten). Selailin tässä vanhoja arkistojani ja sieltä löytyi nopea ja helppo cashew-kana, joka varmasti maistuu  kinkkukiintiön täytyttyä.



Tämän reseptin bongasin jostain lehdestä jossain vaiheessa, en vain kuollaksenikaan muista mistä. Hyvää tämä on joka tapauksessa ja kun on kyse meidän perheen resepteistä, niin myös nopeaa ja helppoa.

Jonkun verran reseptin osterikastike- ja soijakastikemäärät sekä sokerin määrä ovat lisääntyneet - meillä kun tykätään sellaisesta vähän tuhdimmasta mausta. Kannattaa siis aloittaa laittamalla pienempi määrä ja lisätä sitten, jos siltä tuntuu.  

300g broilerinfilettä suikaleina
1/2 dl vehnäjauhoja
3-5 valkosipulinkynttä (ihan maun ja kynsien koon mukaan)
1-2 chiliä
1-2 sipulia
kevätsipulia tai korianteria
öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 dl osterikastiketta
0,5 dl soijakastiketta
5 rkl fariinisokeria
vettä
iso kourallinen cashew-pähkinöitä

Silppua valkosipuli, sipuli, chili ja kevätsipuli. Jauhota kanapalat.

Kuullota sipuli ja valkosipuli pannussa öljyssä. Lisää chili ja kanapalat. Kypsennä muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää kastikkeet, tomaattipyree ja pähkinät. Ripottele sokeri päälle. Lisää vettä, jotta saat kastikkeen hiukan löysemmäksi. Anna porista hetki. Tarkista, että kana on kypsää. Maista, onko makusi mukaista ja tarjoile sitten riisin tai nuudeleiden kera. Ripottele päälle vielä kevätsipulia tai korianteria (tai molempia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!