lauantai 6. joulukuuta 2014

Inspiroituessa

Elämässä tarvitaan inspiraatiota. Ruoanlaitossa suurin inspiraationlähde lienee pakko. Kun on nälkä tai ympärillä pyörii nälkäisiä, löytyy kummasti ainakin motivaatiota saada aikaiseksi edes jotain.

Jotta inspiroituminen olisi sellaista oikeanlaista, innostunutta ja uutta luovaa, sitä kannattaa etsiä muiden esimerkeistä. Ruokaohjeita ovat lehdet ja kirjat pullollaan, mutta parhaimmat ideat löydän nykyään useimmiten blogeista. Inspiroitua voi myös lukemalla jonkun muun ajatuksia kirjoista tai maailmanmenosta yleensä. Silloin inspiraatio ei välttämättä konkretisoidu käsin kosketeltavaksi tulokseksi, mutta se voi näkyä oman kirjoituksen sävyissä tai ajatusten lennokkuudessa. Inspiroitua voi niin monesta ja monella tavalla.

Ihanaa on myös kuulla omalla tavallaa inspiroineensa jotakuta muuta. Kirsin kirjanurkka -blogista lennähti tännepäin niin kauniita sanoja, että ihan punastutti.

"Blogi on hiljattain irrottautunut Ja kaikkea muuta -blogista, jossa blogien emäntä Minna Vuo-Cho kirjoittaa nykyään lähinnä kirjoista ja aiemmin myös ruuasta. Olen laiska etsimään uusia tuulia kokkailuihini, mutta Minnan kivan rennolla otteella pitämästä blogista olen poiminut useita ideoita, jotka ovat toimiviksi ja herkullisiksi osoittautuneet. Koska olen Minnankin tavannut ihan nenätysten, kuulen mielessäni hänen tumman äänensä blogia lukiessani. Mukavan rauhoittavaa! Ja inspiroivaa!"

Kiitos Kirsi! Mahtavaa, jos keittiöjutuistani on ollut ihan konkreettistakin iloa! 

Näitä inspiraationlähteitä meiltä löytyy kuopuksen korkuinen pino

Omat inspiraationlähteet

Sitten alkaa se vaikea osuus. Tässä haasteessa pitäisi nimetä nyt sitten kolme eniten inspiroivaa blogia. APUA! Vain kolme? Minä seuraan enemmän tai vähemmän säännöllisesti yli sataa blogia, niin kirjoista, ruoasta kuin yleensä vaan elämästä kirjoittavia. Millä ihmeellä niistä nyt valitsisi kolme, varsinkin kun inspiroituminen aiheet vaihtelevat vielä päivästä toiseen. 

No, koitetaan nyt kuitenkin. Tämä haaste on nyt jo kiertänytkin sen verran, että tässä nimetyt saavat sitä halutessaan jatkaa, mutta mitään pakkoa ei ole - varsinkaan, jos se jo jostain muualtakin on blogiin heitetty. 

Appelsiineja ja hunajaa 
Jaelin blogia lukiessa nostaa aina sisäinen Copycat päätään. Itse asiassa kaikkein nopein Copycat-resepti oli juurikin Jaelin blogista. Ei tainnut mennä kuin muutama tunti Appelsiineja ja hunajaa-blogin reseptijulkaisusta, kun meilläkin oli sama kakku uunissa. 
Lisäksi Jael auttaa kasvisruoan osuuden lisäämistä yrittävää sekasyöjäperhettä ihanilla kasvispohjaisilla resepteillä. Niistä löytyy juuri sitä oikeanlaista inspiraatiota!

Kirjasfääri
Joo, tiedän Taika. Sinä sait tämän jo. Silti. Sinun kirjoituksesi saavat minut aina hyvälle tuulelle. Pikkuisen pisteliästä, syvälle katsovaa ja aina viihdyttävää. Mitäpä siitä muuta? Mennään taas joskus ranskalaisille. 

Nenä kirjassa 
Norkku lukee paljon samanlaista kirjallisuutta kuin minäkin. Nenä kirjassa -blogi on paikka, josta löydän lisää lukulistalleni - AINA. Monta viihdyttävää vinkkiä on tullut sieltä bongattua. Joskus harvoin olen päässyt tuulettamaan ehtineeni ensin jonkin Norkunkin lukeman/kuunteleman/pitämän kirjan kimppuun. Sekin inspiroi - tavallaan :-)

Minä pistän tähän vielä neljännenkin, saanhan? Ainakin Taika on haasteen jo saanut. Sitä paitsi, pitäisihän minun nyt saada nimetä blogit sekä ruoka- että kirjapuolelta... (?)

Siis vielä listalle Campasimpukka ja Luimupupu. Tuplalistaus siis. 
Molemmissa pyöräilyä, ihania reseptejä ja mukavaa jutustelua ruokaan (ja välillä matkoihinkin) liittyvistä tarinoista. Samanlaisia ja kuitenkin niin erilaisia blogeja, joiden jutut pitää aina käydä lukemassa. Viinejä ja leipäjuurta - vertaistukea parhaimmillaan. Toivottavasti jatkossakin! 

Siinä noin ensi alkuun, listaa voisi jatkaa vielä loputtomiin...

Niin, inspiraationlähteistä puheenollen. Olettehan myös huomanneet arvonnan? Vera Jordanovan kirjasta löytyy inspiraatiota useampaankin kokkailukertaan. 


6 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla että blogini on inspiroinut sinua:) Ja täältä sinunkin blogistasi riittää usein inspirointia ja voi lukea kirjoista,jotka voi laittaa omalle kirjalistalle.

  VastaaPoista
 2. Ilahdun aina isosti, kun joku kertoo tykkäävänsä jutuistani - iso kiitos! Minäkin tykkään käydä täällä, blogejamme kun yhdistää rakkaus ranskalaisiin ruokiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh Oui - ihanaa, kun löytää aina välillä samoja herkkuja :-)

   Poista
 3. Kiitos, Minna! Oli kiva kuulla, että jutusteluni voivat inspiroidakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai inspiroivat! Jutustelu on parasta. Se antaa resepteille historian ja silloin ruoka maistuu parhaalta.

   Poista

Ilahdun aina kommenteista!