lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kahden kerroksen fudge - suklaata ja kermatoffeeta



Englannissa käydessä pitää aina ostaa edes hiukan fudgea. En ollut koskaan oikein tullut edes ajatelleeksi, että samaa herkkua voisi tehdä kotonakin, tai että se olisi jopa suhteellisen helppoa. Onneksi on nuo ruokalehdet, jotka väsymättömästi sivistävät meitä kotikokkeja. Delicious-arkistostani löytyi tämäkin herkku.

Eihän tämä varsinaisesti ole hellekelien herkku. Fudge nimittäin sulaa helposti käsiin. Siitä saa kuitenkin herkullisen jälkkärin, kun pistää fudge-palan kippoon ja ripottelee päälle mansikoita, mustikoita, vadelmia ja muita kauden herkkuja.


Kahden maun suklaa-kermatoffee fudge

rypsiöljyä vuoan öljyämiseen (tai pieniä paperisia muffinssivuokia ja muffinssipelti)

Suklaafudge
500g sokeria
2rkl glukoosisiirappia
3dl kuohukermaa
150g voita (ohje sanoi suolatonta, mutta minusta suolainenkin kävi oikein hyvin)
150g tummaa suklaata (Valrhonan Caraïbe)

Kermatoffeefudge
500g ruokosokeria (tai sekoitus fariinisokeria ja tavallista hienosokeria)
2rkl glukoosisiirappia
3dl kuohukermaa
150g voita
1rkl vanljasokeria
1rkl tomusokeria

Öljyä kevyesti neliönmallinen uunivuoka (20cm) tai käytä tavallista pientä suorakaiteen muotoista Pyrex-lasivuokaa, kuten minä tein. Laitoin myös pieniä muffinssivuokia muffinssipellille.

Sulata suklaafudgen ainekset kattilassa. Kun seos alkaa kuplia laita levyä vähän pienemmälle. Anna porista hiljalleen, kunnes lämpötila 117 astetta. Minulla tuo kesti noin 15min.

Kaada kulhoon ja anna jäähtyä 10min. Vatkaa voimakkaasti noin 10min. Tarkoituksena on saada paksun toffeen kaltainen seos. Kaada seosta muffinssivuokien pohjalle ja lasivuokaan. Anna jäähtyä ja laita vähintään 5h jääkaappiin.

Tee kermatoffeefudge samoin eli sulata kaikki muut ainekset paitsi tomusokeri. Kuumenna kuten yllä. Ennen vatkaamista ripottele vielä tomusokeri sekaan.

Kaada lopuksi suklaatoffeen päälle, jäähdytä ja anna jähmettyä kylmässä.

Leikkaa kuutioiksi ja herkuttele.

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näköistä! Meillä on nyt sellainen helle etten jaksaisi millään edes ajatella tuollaisen tekemistä;syömistä kyllä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on vähän liian hyvää - vaikka eihän se muuta voi ollakaan, kun katsoo tuota kerman, sokerin ja voin määrää... Ei kyllä tee mieli olla hellan vieressä täälläkään nyt. Sen verran lämmin keli taas tänäänkin.

      Poista

Ilahdun aina kommenteista!