keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Banaanikakku ja sen sattumat hillotusta inkivääristä


Banaanikakku on ihanaa, mutta kun sen tuunaa vielä hillotulla inkiväärillä...

Näitä kakkuja on meillä syöty jo kaksi ja juuri katsoin himoiten hedelmäkulhosta löytyviä tummentuneita banaaneja. Huomenna on ihan varmasti vuorossa kolmas,

Kermavaahdolla ja mangonpaloilla (tai muilla hedelmillä) tuunattuna juhlisti tämä kakku ihanasti maanantai-iltaa.



Banaani-inkiväärikakku

100g voita
3dl sokeria
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1tl vaniljauutetta
1tl soodaa
0,5dl kevytmaitoa (tai kermaa)
2 tummunutta banaania
1 iso inkiväärinpala (hillottu) sekä loraus lientä purkista

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.

Hiero huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja vatka hyvin kunkin jälkeen. Sekoita joukkoon jauhot, vanilja, sooda ja maito.
Muussaa banaanit ja sekoita taikinaan. Pilko inkivääri pieniksi paloiksi ja sekoita viimeiseksi joukkoon sokeriliemen kanssa.

Laita voideltuun silikonivuokaan (tai voideltuun ja jauhotettuun tavalliseen vuokaan) ja kypsennä uunissa 1h ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!